19 / 04 / 2024

İZSU Tabaklar ve Bozyaka derelerini ıslah etti!

İZSU Tabaklar ve Bozyaka derelerini ıslah etti!

İZSU, aşırı yağışlarda bölge halkına endişeli anlar yaşatan Urla’nın Tabaklar Bozyaka derelerini ıslah etti. Çalışmalar kapsamında korkuluk yapılarak güvenli hale getirilen derelerdeki taşkınlar da önlenmiş oldu.





İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda sıkıntı yaratan derelerde ıslah programını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında dere tabanları betonlanıyor, yan duvarları yükseltilerek korkuluk takılıyor. Böylelikle dereler, yayalar ve araçlar için de güvenli hale getirilmiş oluyor. 


İZSU son olarak Urla’nın Tabaklar Deresi ile yine aynı ilçenin Denizli Mahallesi’nden geçen Bozyaka Deresi’ni ıslah etti. Bozyaka Deresi ve yan kollarında da gerçekleştirilen toplam 2 kilometrelik çalışmaları kapsamında ayrıca, yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşendi. 


1 milyon 317 bin liraya mal olan çalışmalar çerçevesinde dere kenarlarına korkuluk da yapıldı. İZSU, Urla Tabaklar Deresi’nin sahil kısmından kaynağına doğru 760 metre, kaynağından itibaren de 770 metre olmak üzere toplam 1530 metrelik bölümünde ıslah çalışması gerçekleştirmiş oldu. Dere tabanı betonlanarak dere kenarlarına taş duvar yapıldı. Tabaklar Deresi ıslahı için de yaklaşık 1 milyon liralık yatırım yapıldı. İki derenin ıslah edilmesiyle birlikte yağışlarda yaşanan taşkınlar sona ererken, dereler düzenli ve güvenilir hale getirildi. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön