29 / 03 / 2024

İZSU yatırım atağını 2014'te sürdürecek!

İZSU yatırım atağını 2014'te sürdürecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bütçesinin yüzde 43'ünü yatırıma ayırdı. 2014 yılında başta Körfez temizliği olmak üzere, içme suyu ve kanal alt yapısı yatırımları öne çıkacak...



İZSU, 2014 yılında da önemli hizmetlere imza atmaya hazırlanan izmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bütçesinin yüzde 43'ünü yatırıma ayırdı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bütçesinin yüzde 43'ünü yatırıma ayırdı. 2014 yılında başta Körfez temizliği olmak üzere, içme suyu ve kanal alt yapısı yatırımları öne çıkacak. 551 milyon liralık yatırım planında Çamlı, Bostanlı, Değirmendere, Alionbaşı barajları ile Yeni Foça ve Türkelli arıtma tesisleri de var. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2014 yılında yatırım atağını sürdürecek. Çevre yerleşimlerin en büyük sorunlarmdan biri olan evsel atık su sorununu kurduğu arıtma tesisleriyle çözen, içme suyu ve kanal yatırımlarıyla alt yapı sorunlarını ortadan kaldıran, su sıkıntısını açtığı kuyularla takviye eden İZSU, 2014 yılında da önemli hizmetlere imza atacak. 1 milyar 284 milyon 400 bin liralık bütçesinin 551 milyon 352 bin liralık bölümünü yatırımlara ayıran İZSU'nun 2014 yılı faaliyetlerinde Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artırılması, Gördes Baraj suyunu arıtacak Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin inşaatı, Yeni Foça ve Türkelli'ye kurulacak atık su arıtma tesisi, Körfez'de su kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar, su ve su şebekesi yatırımları, su kaçakları kontrol projesi, barajlar, arıtma ve su teminine yönelik çalışmalar önemli yer aldı. Küresel ısınmanın getirdiği kuraklık ve susuzluk nedeniyle geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıları göz ardı etmeyen İZSU Genel Müdürlüğü, yatırımlarında mevcut su havzalarının korunması ve yeni su kaynaklarının bulunarak temiz ve sağlıklı su temini konusundaki çalışmalarına da ağırlık verdi. 


Çamlı, Değirmendere, Bostanlı ve Alionbaşı barajları ile ilgili yürütülecek çalışmalar da 2014 yatırımları arasında yerini aldı. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında arıza giderim taleplerinin karşılanması, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz İnşaatı, atık su arıtma tesislerinin işletilmesi, yağmur suyu toplama sistemi, içme suyu şebeke ve isale hattı yenileme yatırımları, atık su toplama ve bertaraf sistemleri, korkuluk ve yaya köprüsü dahil dere ıslahları, Gördes Barajı suyunu kente iletecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı ve mevcut içme suyu arıtma tesislerinin işletilmesi, derelerin temizliği ve dere yatırımları ile kamulaştırmalar. 


Hürses Gazetesi 


Geri Dön