28 / 03 / 2024

İZSU’dan Aliağa’ya 8.5 milyon liralık yatırım!

İZSU’dan Aliağa’ya 8.5 milyon liralık yatırım!

Aliağa’da daha önce 58 kilometrelik içme suyu imalatı gerçekleştiren ancak firmanın iş programına uymaması nedeniyle ihaleyi iptal eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçede 106 kilometrelik içme suyu şebekesini daha yenileyecek.




İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Aliağa ilçe merkezinde 40 yıldır kullanılan, eskiyen, arızalara ve kaçaklara neden olan içme suyu hatlarını yenileyecek. 2012 yılında yapılan ihale kapsamında ilçenin Kültür, Atatürk ve Siteler mahalleleri ile Yeni Mahalle’nin bir bölümünde şebeke yenileme çalışmalarını tamamlayan İZSU, şimdi de merkezde geriye kalan tüm mahallelerde imalatlara başlayacak. Toplam 106 kilometrelik şebeke ile 50 kilometrelik branşman yenilemeyi kapsayan yapım ihalesi sonuçlandı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. 8.5 milyon liraya mal olacak yatırım kısa bir süre sonra başlayacak ve 540 günde bitecek. Çoğunluğu asbest olan,  sık sık arızalara neden olan şebekelerin yenilenmesi ile Aliağa, sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacak. 


Daha önce Aliağa ilçe merkezinin içme suyu şebekesini yenilemek için ihale yaptıklarını ve 2011 yılı sonunda imalatlara başladıklarını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Ancak ihaleyi alan firma iş programına uymadığı ve imalatları zamanında tamamlayamadığı için ihale, kurumumuz tarafından 2014 yılı Eylül ayında iptal edildi. Toplam 163 kilometrelik içme suyu imalatlarının 58 kilometresi yapıldı. Şimdi yapılmayan hatlar ve imalat eksikliklerini tamamlayacağız. Toplam 106 kilometrelik içme suyu şebekesi döşeyeceğiz” diye konuştu.




İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön