19 / 04 / 2024

İztuzu Plajı'ndan tahliye edilen DALÇEV yetkililerinden suç duyurusu!

İztuzu Plajı'ndan tahliye edilen DALÇEV yetkililerinden suç duyurusu!

İztuzu Plajı'nda işgalci olduğu ileri sürülerek Muğla Valiliğinin kararıyla tahliye edilen DALÇEV yetkilileri, suç duyurusunda bulundu.



İztuzu Plajı'nda işgalci olduğu ileri sürülerek Muğla Valiliğinin kararıyla tahliye edilen DALÇEV yetkilileri, suç duyurusunda bulundu.


Dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın Muğla Valiliği kararıyla boşaltılmasının ardından, işgalci olduğu iddia edilen Dalyan Çevre Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin (DALÇEV) yetkilileri, kararı imzalayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.


Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde işletme hakkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) olan İztuzu Plajı'nda, işgalci olduğu ileri sürülen DALÇEV'in tahliyesi için Muğla Valiliği karar aldı.


"Suçu önlemek, toplumsal olayların önüne geçmek" ibaresinin kullanıldığı karar, Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince, DALÇEV yetkililerine tebliğ edildi. DALÇEV yetkilileri, plajdan kolluk kuvvetleri vasıtasıyla boşaltıldı.


Kararın ardından DALÇEV yetkilileri, "Görevi kötüye kullanmak, şirket malzemelerinin gasp edilmesi" iddiası ile Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığına, Muğla Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 


DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, gazetecilere yaptığı açıklamada, tahliyenin hiçbir hukuki karar olmadan yapıldığını öne sürerek "Haksız işlem yapılmıştır. Şimdiye kadar yargı kararına aykırı davranmadık. Yargı kararı doğrultusunda buradayız. Birinci İdare Mahkemesi kararı tahliye kararı gibi gösterildi. Suç duyurusunda bulunduk." dedi.  


- Olay


Ortaca Belediyesince işletilen İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014'te Muğla Valiliği bünyesinde kurulmuş olan Muğla Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketinin (MUÇEV) yaptığı ihaleyle, özel girişim DALÇEV'e verilmişti.


Bunun üzerine Ortaca Belediyesi ihalenin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesinde dava açmıştı. Mahkeme, ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiş, karşı taraftan yapılan itiraz üzerine aynı mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı. 


MUÇEV, 10 Kasım 2014 tarihinde İztuzu'nun boşaltılması için belediyeye yazı göndermişti. Belediyenin tesislerdeki demirbaşların envanterinin çıkarılması için ek süre talebi üzerine işlem, 10 gün ertelenmiş, bir süre sonra mahkeme, Ortaca Belediyesinin talebi üzerine tahliye kararının yürütmesini durdurmuştu.


Belediyenin, Valilik aleyhinde Muğla 2. İdare Mahkemesine açtığı davada ise plajın kiralanması işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmişti. Kararın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İztuzu Plajının işletmesini, imzalanan protokolle MSKÜ'ye vermişti.


Üniversite yetkilileri de geçtiğimiz hafta İztuzu Plajının özel firma tarafından işgal edildiği iddiasıyla tutanak tutarak Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulunmuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, "İztuzu Plajı'nın DALÇEV tarafından işgal edildiği iddiasıyla kolluk kuvveti marifetiyle ivedi olarak boşaltılması" istenmişti. 


AA



Geri Dön