25 / 04 / 2024

İzzet Baysal Seben Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı!

İzzet Baysal Seben Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı!

İzzet Baysal Şükran Günleri ve Bolu Yılı Etkinlikleri kapsamında İzzet Baysal Seben Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti...




İzzet Baysal Şükran Günleri ve Bolu Yılı Etkinlikleri kapsamında İzzet Baysal Seben Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı.


Temel atma törenine Vali Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun, Seben Kaymakamı Ekrem Çeçen, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve mütevelli heyeti üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.


“Seben’in şahlanışının günüdür bu gün”


Kürsüye ilk olarak Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ çıkarak şunları söyledi: “Seben’in kurtuluşunun, şahlanışının gününe hepiniz hoş geldiniz. Bugün ki programda birçok etkinliğimiz vardı. Ama Türkiye dün akşamdan itibaren çok elzem bir kazayla, çok elzem bir felaketle karşı karşıya kaldığı için hepsini iptal ettik. Ben Soma’da yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Geçtiğimiz yıl İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu’muzun temelini attık. İnşallah öğrencilerimiz bu sene daha güzel bir binada ve sınıflarda eğitim ve öğretim görecekler. Bolu’nun birçok ilçesinde Mudurnu’yu Süreyya Astarcı, Yeniçağa’yı Yaşar Çelik, Mengen’de GENTAŞ var, inşallah artık bundan sonra da Seben’de izzet Baysal Vakfı ve Ahmet Baysal var diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” 


“İzzet Baysal büyüğümüzü rahmetle anıyoruz”


Seben Kaymakamı Ekrem Çeçen: “Geçtiğimiz yıl temelini attığımız Meslek Yüksekokulumuzun onurunu, gururunu yaşarken bu günde öğrenci yurdunun temelini atacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün bu hizmetlerin ülkemize kazandırılmasını sağlayan merhum İzzet Baysal büyüğümüzü rahmet ve şükranla anıyor, emeği geçen başta İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve mütevelli heyetine ilçemiz ve şahsım adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum”


“Yurdun Sebenlilere hayırlar getirmesini diliyorum”


İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal: “Bu gün Seben mutlu günlerinden birini yaşıyor. Öğrencilerimiz İnşallah bu sene yeni okullarında eğitim almaya başlayacaklar. Gelecek senede inşallah yurtlarına taşınmış olacaklar. Temelini atacağımız öğrenci yurdunun Seben’e hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Sebenlilere de bizleri güzel bir şekilde karşıladıkları için teşekkür ediyorum” 


“İzzet Baysal’ı gittiğiniz her yerde anlatın”


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun: “Bu projelerin Seben’de gerçekleşmesini sağlayan Seben Belediye Başkanımız Süleyman Özbağ’a ve Seben halkına teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimizin de bu sorumluluğu taşıyarak eğitimlerini en iyi şekilde almalarını ve İzzet Baysal’ı vakfını ve Seben’i unutmamalarını ve ülkemizin neresine giderlerse gitsinler mutlaka bu gayreti ve çabayı gittikleri yerlere de anlatmalarını ve mesleklerini de en iyi şekilde icra etmelerini istiyorum”.  


“Seben’in önü açılmıştır”


Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz: “Seben’in umudu olacak böyle bir temel atma töreni hepimizin de söylediği gibi hüzünlü başladı. Başta bu eserlerin Bolumuza ve Seben’imize kazandırılmasında büyük katkısı olan, cennet mekân İzzet Baysal babamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi Soma’da çok acı bir olay, kaza neticesinde çok vatandaşımızı kaybettik. Ülkemiz yas ilan etti, böyle bir gündeyiz. Onlarında mekânları cennet olsun, önce ailelerine sonra bütün ulusumuza Allah sabır versin diyorum. İlçemiz Seben Bolu’nun Çukurova’sı. Seben’in gelişmesinde Seben’in önünün açılmasında çok önemi olacak olan temel atma törenindeyiz. Biz Bolu olarak bütün ilçeleri ile beraber geleceğe adım adım ufuklara düzgün bakacak şekilde ilerlemek durumdayız. Bu konuda her zaman Bolu Belediyesi olarak yanlarınızda olduğumuzu ifade ediyoruz. inşallah bu temel atacağımız yurdun burada ki öğrencilerinin daha rahat kalabilecekleri bir yer olarak Seben’imize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinizi saygı ile muhabbet ile selamlıyorum”.


“Baysal ailesi hayırların ailesidir”


Vali Ahmet Zahteroğulları: “Baysal ailesi hepimizin yani bütün Türkiye’nin hayranlık duyduğu bir hayır abidesi. İnsanlar laf olsun diye hayırların efendisi demiyorlar Rahmetli İzzet Baysal’a.  Ahmet abi sizlere boşuna hayırların mühendisi demiyorlar. Siz gerçekten Baysal ailesi olarak hayırların ailesisiniz. İki durumda amel defteri kapanmazmış, bir tanesi hayrını devam ettirecek mal bıraktığı takdirde, birde hayırlı evlat bıraktığı takdirde. Baysal ailesinin büyükleri ataları ecdatları ne mübarek insanlarmış ki bunun her ikisini birden bırakmışlar. Baysal ailesinin evlatları ne bahtiyar evlatlar ki sağlıklarında değil, öldükten sonrada bu hayrın devamını sağlamışlar. Sadece yaşadıkları şehre değil, atalarının yurduna ilçesine, köyüne de hayır etmeyi ihmal etmiyorlar, ben onları bir kez daha kutluyor ve sizler adına şükranlarımı ifade ediyorum”.


Konuşmaların ardından dualar eşliğinde protokol üyeleri tarafından butona basılarak yurdun temeli atıldı.


Daha sonra ise stantlar gezildi ve katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.



Bolu Belediyesi


Geri Dön