26 / 04 / 2024

İzzettin Küçük: Başarılı idareci yapan değil yıkandır!

İzzettin Küçük: Başarılı idareci yapan değil yıkandır!

Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı gerçekleşti. Fuarın açılışında konuşan Vali İzzettin Küçük, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Küçük, ''Benim kanaatime göre, başarılı idareci yapan değil yıkandır” diye konuştu.



TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen 2’nci Rising City Gayrimenkul Fuarı ve  15. İnşaat Fuarı'nın açılışında konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek, “Günümüzde, benim kanaatime göre, başarılı idareci yapan değil yıkandır” dedi.


Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş ve İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) iş birliğiyle düzenlenen, 2’nci Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı, açıldı.


Fuarı’nın açılışına Bursa Valisi İzzettin Küçük, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır ve Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçiler ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Günümüzde, benim kanaatime göre başarılı idareci yapan değil yıkandır. Özelikle şehir merkezlerinde. Yani şehrin merkezinde, hızlı şehirleşmenin getirdiği bir sonuç olarak insanların nefes alabileceği geniş alanlar yok. Ne kadar buralarda geniş alan, yeşil alan, sosyal alan yaparsan bence başarının ölçülerinden bir tanesi de bu olacak.  Bir söz var; ‘evin içi sizin, dışı herkesindir.’ Yani ‘Yaptım gitti’ demek olmaz. O şehirde insanlar sabahleyin sevinçle kalkmalı. Uyandıkları zaman insana şehir enerji vermelidir. Bu neyle verilecek peki? Bence biraz daha estetikle insani değerlerin daha ön plana alındığını bir mimari ile verilebilir” dedi.


“BURSA VE TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ”

Fuarlar için 30'u aşkın ülkeden gelen yabancı misafirlerin, Bursa ve Türkiye'nin dünya ekonomisine nasıl yön verdiğinin göstergesi olduğunu dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bursa ve Türkiye, bir cazibe merkezi. Referandum sonrası Türkiye'nin girdiği yol, gerçek anlamda bunun sürdürülebilir kılınması açısından çok önemli bir süreci açmış oldu. İnşaat alanında dünyadaki 100 büyük şirket arasında 30'un üzerinde Türk şirketi bulunmakta. Türkiye, Çin'den sonra dünyanın bu alandaki en büyük 2. ülkesi” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol heyeti fuar alanında stant açan firmaları ziyaret etti.



Genç Gazete


Geri Dön