26 / 04 / 2024

JAFZA yetkilileri 13-17 Ekim tarihlerinde Türkiye'ye geliyor!

JAFZA yetkilileri 13-17 Ekim tarihlerinde Türkiye'ye geliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri' nde ( BAE ) bulunan Jebel Ali Serbest Bölgesi ( JAFZA ) yetkilileri, Türk yatırımcılarla buluşmak için 13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul'a geliyor...



Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan Jebel Ali Serbest Bölgesi (JAFZA) yetkilileri, Türk yatırımcılarla buluşmak için 13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul'a geliyor. Aynı zamanda Orient Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve JAFZA Türkiye temsilcisi olduğunu belirten Halil İbrahim Demirhan, "Türkiye'de çok büyük geniş katılımlı bir toplantı organize edeceğiz. Büyük firmaların tümünü burada göreceğiz. O bölgeden ülkemize yatırım yapmak isteyenleri 13-17 Ekim tarihleri ülkemize davet ettik. Büyümek ve dünyaya açılmak isteyen şirketlerin merkezi burası olacak" diye konuştu. JAFZA CEO Yardımcısı Ibrahim Mohamed Al Janahi ise, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ekonomik ilişkileri daha da büyütmeyi hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda JAFZA'yı Türk işadamlarına tanıtmak istediklerini belirtti. JAFZA'da şu anda 125'ten fazla ülkeden 7 bin 200 şirketin faaliyet gösterdiğini belirten Mohamed Al Janahi, "Bunlardan 100'ü dünyanın en büyük şirketleri arasında gösteriliyor. Şu anda JAFZA'da 85 Türk şirketi ve 912 Türk çalışan bulunuyor. 2010'da 55 ile başladığımız bu sayı her yıl artış gösterdi. Biz bu sayıyı yukarılara çekmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


El Maktum 175 milyon $'lık arazi aldı


Dubai Emiri Muhammed bin Raşid El Maktum ile aralarında dostluk ilişkisi olduğunu söyleyen Halil İbrahim Demirhan, "El Maktum Türkiye'ye davetlim olarak altı defa geldi. Kendisi Yalova'dan ve Sapanca'dan toplam 175 milyon dolarlık arazi aldı. Araştırmalarımız devam ediyor. Buraya daha fazla yatırım yapmak istiyor" dedi.


Burada gelir vergisi yok


Dünyanın 3'üncü büyük reeksport merkezi kurumlar ve gelir vergisi yok. 

 Vergiden muafiyet süresi şimdilik 50 yıl. 

 Bu sürenin 100 yıla çıkması planlanıyor. 

 Kâr menşei ülkeye gönderiliyor. 

 Enerji ucuz. 

 İstihdam sınırı yok. 

 Döviz kısıtlaması yok. 

 Uzun vadeli sözleşmeler yapılıyor. 

 Leasing imkânları var. 

 İdari destek veriliyor.



Sabah 


Geri Dön