19 / 04 / 2024

James Bond'un Skyfall çekimleri için Sirkeci Postanesi boyandı!

James Bond'un Skyfall çekimleri için Sirkeci Postanesi boyandı!

İstanbul, ‘007 James Bond' serisinin 25'inci filmi ‘Skyfall'un çekimlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Film için Sirkeci'deki tarihi postane baştan aşağı boyandı, kapatılacak sokaklara uyarı yazıları asıldı



‘DÜNYADAKİ en uzun film serisi’ olarak bilinen ‘007 James Bond’un 25’inci halkası ‘Skyfall’ için bir süredir Adana’da çekim yapan film ekibi, İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor. Eminönü ve Sirkeci’de yapılacak çekimler için sürdürülen hazırlıklara hız verildi. Sirkeci’deki tarihi postane, ‘Skyfall’ için baştan aşağıya boyandı. Binanın hem içini hem de dış cephesini boyayan işçiler, son hazırlıklarını önceki gün tamamladı.

Meydan kapanacak

Yakında başlayacak çekimler nedeniyle Eminönü Meydanı dört günlüğüne kapanacak. Bazı cadde ve sokaklar da farklı günlerde hem yaya hem de araç trafiğine kapalı olacak. Kapatılacak yollara uyarı yazıları asılırken, çekimlerde kullanılacak seyyar satıcı arabaları ve set malzemeleri için özel bir alan oluşturuldu. Güvenlik görevlilerinin nöbet tuttuğu alandaki malzemeler, yağmura karşı brandayla korunmaya alındı.

Çekimler için kapatılacak cadde ve sokaklarda bulunan dükkanların sahiplerine günlük kazançlarının tamamen ödeneceği sözü verildiği, dönercilerin ise çekimler sırasında da işlerine devam edeceği öğrenildi. “Filmde rol alacağız, çekimler sırasında döner kesmeye devam edeceğiz” diyen dönerciler, film için alacakları ücreti ise açıklamadı.

Cenker TEZEL/Hürriyet


Geri Dön