19 / 04 / 2024

Japon firması ITEC yetkilileri Nazilli Devlet Hastanesi inşaatını inceledi!

Japon firması ITEC yetkilileri Nazilli Devlet Hastanesi inşaatını inceledi!

Japon Firması ITEC yetkilisi ile birlikte 7 kişiden oluşan Japon heyeti ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı Yetkilisi 5 kişiden oluşan heyet, Nazilli Devlet Hastanesi'ni inceledi...




Aydın ilinde yapılacak olan 600 yataklı bölge hastanesi projesini yapmak için gönüllü olan Japon Firması ITEC (İnternational Total Engineering Corporation) yetkilisi ile birlikte 7 kişiden oluşan Japon heyeti ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı Yetkilisi 5 kişiden oluşan heyet, Nazilli'de 400 Yataklı Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundular. Aydın'da yapılacak olan 600 yataklı devlet hastanesi inşaatı arazisini inceledikten sonra kısa bir süre önce tamamlanarak hizmete açılan 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi binasını gezen heyet, yetkililerden de bilgi aldı. Aydın Devlet Hastanesi projesine örnek teşkil edecek olan Nazilli Devlet Hastanesinde yaptıkları incelemenin ardından bir açıklama yapan bakanlık yetkilisi Hasan Kaya, 'TOKİ tarafından kısa bir süre önce tamamlanan 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi, Aydın'a yapılacak olan 600 yataklı hastanenin projesini ücretsiz olarak yapacak olan Japonlara örnek oldu' dedi.


PROJEYİ ÜCRETSİZ ÇİZECEKLER

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı Yetkilisi Hasan Kaya, yaptığı açılmada: 'Aydın'da yapılacak olan 600 yataklı devlet hastanesinin projesini ücretsiz olarak çizmek için bakanlık izniyle Japonya'dan gelen 7 kişilik heyete rehberlik yaptık. Aydın'da yapılacak olan hastane inşaatı projesi ile ileri teknolojiye sahip Japon hastanelerinin benzerini burada yapmak istediler. Firmanın Sağlık Bakanlığımıza yaptığı başvurunun ardından Bakanlığımızın Aydın için verdiği onay ile her iki taraf arasında sözleşme imzalandı.' ifadelerini kullandı.


YENİ JAPON TEKNİKLERİ UYGULANACAK

Japon firma ITEC ortaklarından Komatsi Masaki, incelemenin ardından yaptığı açıklamada: 'Türkiye'deki hastaneler Japonya'daki hastanelerle karşılaştırıldığında bizdeki hastanelere oranla Türkiye'deki hastanelerin koridorları geniş ve tavan yükseklikleri oldukça fazla. Burada yaptığımız incelemede bunu daha iyi gördük. Türk Sağlık Bakanlığı ve Japon yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda bizdeki yeni teknikleri ücretsiz olarak buradaki hastane yapımına aktarmaya ve uygulamaya geldik. Buradaki doktorlarla yaptığımız görüşmeler sonucunda Türkiye'deki hastane ve doktor sayısının yetersiz olduğunu öğrendik. Bu nedenle projemizi bir an önce tamamlamak için çalışmalarımıza hız verdik' dedi.


İncelemeler sırasında Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Nail Ündağ, Başhekim Opr.Dr. Mehmet Kurnaz ve Hastane İdari Mali İşler Müdürü Hasan Gürbüz de hazır bulundu.



Adalet


Geri Dön