20 / 04 / 2024

JCR'dan Akdeniz İnşaat'a yatırım yapılabilir notu!

JCR'dan Akdeniz İnşaat'a yatırım yapılabilir notu!

JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki Akdeniz İnşaat A.Ş.’yi yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notunu “A- (Trk)/Stabil) olarak belirledi.



Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.’yi yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notunu “A- (Trk)/Stabil), Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerli Para Not ve görünümlerini ise “BBB-/Stabil” olarak olarak belirledi.



JCR tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: 


TÜM DÜNYA ARTIK ONU TANIYOR


“Ağaoğlu Şirketler Grubu, yıllar itibarıyla ana faaliyetlerinin ölçeğini artırmış, ayrıca enerji ve turizm alanlarında yatırımlar ile çeşitlendirmiştir. Grup, özellikle yakın dönemde gerçekleştirdiği büyük ölçekli karma yaşam projeleri ile ulusal düzeyde elde ettiği marka bilinirliğini Körfez bölgesi başta olmak üzere geniş bir coğrafyaya doğru genişletebilmiştir. Halen ilave girişimler ile desteklenmekle birlikte, Ağaoğlu’nun yenilenebilir enerji yatırımlarının devamlılığı izleyen dönemlerde gelir kaynaklarının farklılaştırılmasını sağlayacaktır.”



Akşam


Geri Dön