29 / 03 / 2024

JCR'den Ağaoğlu'na yatırım için yüksek not!

JCR'den Ağaoğlu'na yatırım için yüksek not!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu olan JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.’yi yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi...



Ağaoğlu, Ataşehir'de hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin altyapı inşasını yürütüyor. 



Japonlardan Ağaoğlu'na yatının için yüksek not Büyüme etkili oldu Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu bünyesindeki Akdeniz İnşaat'ı yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, uzun vadeli ulusal notunu BBB+'dan A-'ye, kısa vadeli ulusal notunu A-2'den A-l'e yükseltti. JCR açıklamasında, "Grubun 2013'te büyümesini sürdürmesi, satış hacmindeki yükseliş, yabancı yatırımcıların artarak süren ilgisi, uzun-kısa vadeli notların artışının temel dayağı oldu" denildi. 

Yükseliş tesadüf değil Ağaoğlu Grup İcra Başkanı (CEO) Hasan Rahvalı, Akdeniz İnşaat'm hızlı yükselişinin tesadüf değil, belirlenen stratejiler sonucu olduğunu belirtti. 

Rahvalı, "Orta vadede Maslak 1453 ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi gibi mega projelerden sağlanan kaynaklar, enerji ve turizm yatırımlarına yönlendirilecek. Yeni konut projelerimizse bünyemizdeki arsa stoğu üzerinde geliştirilecek ve krediler minimum düzeyde tutulacak" dedi. 



Posta 





Geri Dön