24 / 04 / 2024

Kaan Ergenç: İnşaatı devam eden prestij projelerin tercih sebebi olduk!

Kaan Ergenç: İnşaatı devam eden prestij projelerin tercih sebebi olduk!

Alubond Turkey -Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Ergenç, " Alubond A2 yanmaz ürünlerimizle, Türkiye'de şu an yapımı tamamlanan ve inşaatı devam eden prestij projelerin neredeyse tamamında tercih sebebi olduk" dedi...



Türkiye'de üretime geçti Yaklaşık iki yıldır Türkiye Alüminyum kompozit panel pazarında faaliyetlerini sürdüren Alubond Turkey -Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Ergenç, "Bu iki yıl içerisinde teknoloji üssümüzün de bulunduğu Dubai'deki fabrikamızdan ithal olarak getirdiğimiz Alubond A2 yanmaz ürünlerimizle, Türkiye'de şu an yapımı tamamlanan ve inşaatı devam eden prestij projelerin neredeyse tamamında tercih sebebi olduk. Bu da Alubond USA ailesi olarak bizi çok mutlu etti" dedi. 


Ergenç, "Türkiye Alüminyum kompozit panel pazarındaki büyüme eğilimi doğrultusunda Mülk Holdings bünyesinde bulunan ve yıllık 25 milyon metrekare üretimi ile dünyanın en büyük kompozit panel üreticisi ve A2 yanmaz kompozit panelin mucidi olan Alubond USA, 2013 yılı itibari ile Türkiye'de 'Alubond Turkey' olarak yatırım kararı aldı" diye konuştu. 

Talepleri karşılayacak Bu doğrultuda Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Boynudelik'in önderliğinde bu yılın mart ayı itibari ile Beylikdüzü'ndeki fabrikada B, Bl, B2 ve PE sınıfında kompozit panel üretimine başladıklarının dile getiren Ergenç, "Silivri bölgesinde 30 bin metrekare alan üzerinde inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni fabrika binamızın hizmete girmesi ile birliki te 2013 yılsonu itibari ile yaklaşık 15 milyon dolar yatırımla A2 üretim hattımız devreye girecek" dedi. 

Türkiye'de ilk kez üretimi gerçekleştirilecek olan özel mineral dolgulu A2 sınıfı yanmaz kompozit ürünle öncelikle yurt içinde gelecek talepleri karşılamayı hedeflediklerini belirten Ergenç, "Aynı zamanda yakın coğrafyadaki ülkelere yapacağımız ihracat ile de ülkemize sağlayacağımız katma değer için şimdiden çok heyecanlıyız" diye konuştu. 


'Birçok firma tercih ediyor' Firmayla ilgili bilgi veren Kaan Ergenç, şunları dile getirdi: "Alubond USA, dünyada sekiz üretim tesisinde hizmet veren bir yapıya sahip. Dünyanın belli başlı projelerinde Alubond USA markasını görebilirsiniz. Bir kaç örnek vermek gerekirse Burj Khalifa Dubai, Yas Hotel Abu Dhabi, W Hotel Barcelona, Minec Italy gibi projeler sıralanabilir. Türkiye'de ise İstanbloom , Ağaoğlu My Home , Exen İstanbul gibi projelerde kullanıldı." 


Milliyet Gazetesi


Geri Dön