23 / 04 / 2024

Kaan Yücel: Kentsel dönüşümü uzlaşarak yapıyoruz!

Kaan Yücel: Kentsel dönüşümü uzlaşarak yapıyoruz!

Fanatik Gazetesi yazarlarından Zeynep Fıratoğlu, Piyalepaşa İstanbul Genel Müdürü Kaan Yücel ile röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj..




Fanatik’e özel sorumuz; Toplumlarda sporun birleştirici gücü hakkında yorumlarınızı alabilir miyiz?

Spor hem insan sağlığı için çok önemli hem de biz sporu toplumlarda farklı insanların birlikte vakit geçirmesini sağlayan sosyalleşme için önemli bir araç olarak görüyoruz. Projelerin içerisinde mutlaka bir takım spor aktivite ve sosyal donatı alanlarının olması gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla bizim projemiz Piyalepaşa İstanbul’da da yaklaşık 2500 metrekarelik, içinde basketbol sahasının, yüzme havuzunun olduğu bir spor merkezimiz var. Bu alandan gerek çalışanlar gerekse de oturanlar yararlanabilecek. İlave olarak projemizde açık spor alanlarımız var. Bu alanların hepsinde insanlar bir araya gelip hem spor yapabilecek hem de sosyalleşebilecekler. Bunun da hem projeye hem de Piyalepaşa sakinlerine ciddi katkısı olacağını düşünüyorum.


Piyalepaşa İstanbul’dan kısaca bahseder misiniz?

Polat’ın gücüyle Beyoğlu’nun kalbi Piyalepaşa’da, 800 milyon Dolar’lık yatırımla hayata geçirdiğimiz Piyalepaşa İstanbul Beyoğlu’na ve İstanbul’a değer katacak özel bir proje. Konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan karma konseptiyle yükselen ve ödüllü bir proje olan Piyalepaşa İstanbul, yeni kampanya, kişiye özel ödeme seçenekleri ve yüzde 1 KDV avantajıyla, tamamlandığında yatırımcısına yüzde 100 prim sağlayacak. Piyalepaşa İstanbul’da yaşamın 2018’de başlamasını hedefliyoruz.


Yeni bloklar satışa çıktı. Bu etap özelinde uygulanan bir kampanya var mı?

Projenin ikinci etabını hedeflediğimiz tarihten önce satışa çıkardık. Yeni etap özelinde uyguladığımız kampanya kapsamında ister yüzde 35 peşin, 60 ay 0 faiz; ister yüzde 35 peşin 120 ay 0.45 faiz seçeneğiyle daire sahibi olmak mümkün. Piyalepaşa İstanbul’da konutların metrekare birim fiyatı 10 bin 500 TL’den, rezidansların ise 13 bin TL’den başlıyor. Projemizden konut sahibi olmak isteyenler, kişiye özel yüzlerce ödeme seçeneği ile ödeme planını şekillendirebiliyor. Özellikle büyük ve geniş ailelere hitap eden bu yeni açılan bloklarımızda 3+1 ve 4+1 daireler çoğunlukta bulunuyor. Bunun yanı sıra projede 1+0, 1+1 ve 2+1 daireler de var elbette.


Projenin başarı faktörleri neler?

Biliyorsunuz Piyalepaşa İstanbul, Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi. Kasım 2015’te satışa çıktığımızdan beri projenin yüzde 45’ini sattık. Bu bizim için güzel bir başarı. Bizim Piyalepaşa İstanbul’da başarılı olmamızın sebeplerini sıralarsak; Polat markasının 60 yıllık gücü ve deneyimi, Piyalepaşa İstanbul’un şehrin tam kalbinde yer alması yani lokasyonu, farklı ödeme koşulları sunup, yatırım yapmak isteyen herkese farklı seçenekler sunabiliyor olmamızı, projenin her türlü ihtiyaca cevap veren karma konseptini ve kentsel dönüşümü uzlaşarak, kimsenin kalbini kırmadan sürdürüyor olmamızı da sayabiliriz.


Piyalepaşa İstanbul’un diğer projelerden farkları nelerdir?

Piyalepaşa İstanbul, şehrin içinde bu büyüklükte tek kentsel dönüşüm projesi. Aynı zamanda tamamı özel sermaye tarafından geliştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi. Tüm bunların haricinde nitelik açısından da rakiplerimizden sıyrılıyoruz. Karma konseptiyle farklılaşan Piyalepaşa İstanbul, geçtiğimiz yılsonunda düzenlenen ve gayrimenkul sektörünün en iyilerinin yarıştığı International Property Awards’un da yıldızı oldu. İki Design Group tarafından tasarlanan örnek dairelerimiz, önce Avrupa’nın sonra “Dünya’nın En İyi İç Mimari Tasarımlı Örnek Daire” ödülünü kazandı. Tüm bunlar bizim için gurur verici olduğu kadar gayrimenkul sektörü için de ses getiren başarılar oldu. Bize ödüllü bir proje tasarladıkları için mimari ofisimiz İki Design Group’a ve 2. Etabı erken satışa çıkarmamızı sağlayan, bize güvenen yatırımcılarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.


 Fanatik


Geri Dön