28 / 03 / 2024

Kabataş Bağcılar hattı tramvayla 65 dakika!

Kabataş Bağcılar hattı tramvayla 65 dakika!

Kabataş-Bağcılar arasındaki aktarmalı yoluculuk dönemi sona erdi. Kabataş'tan tramvaya binenler Bağcılar'a kadar, sadece 65 dakikada kesintisiz yolculuk yapacak



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden Ulaşım A.şž. tarafından kesintisiz hale getirilen Kabataş- Bağcılar tramvay hattında, yeni alınan araçlar ve yenilenen istasyonlar, Zeytinburnu'nda Başkan Kadir Topbaş'ın katıldığı bir törenle hizmete girdi. Birleştirilen hatta yolculuk süresi 65 dakikaya indi.

ENGELLER KALDIRILDI
Törende konuşan Başkan Topbaş, Kabataş-Bağcılar tramvay hattındaki Zeytinburnu-Güngören- Bağcılar arasındaki sekiz istasyonda, yüksek platformların kaldırılarak, engelliler için bir engelin daha ortadan kaldırıldığını belirtti. Yeni düzenlemeyle Kabataş-Zeytinburnu ile Zeytinburnu-Bağcılar hatlarının tek hat haline geldiğini kaydeden Topbaş, tramvay hattında aktarmanın sona ermesiyle 31 istasyondan oluşan 19.5 kilometrelik hatta, tek biletle kesintisiz ulaşım sağlandığını sözlerine ekledi. 71 milyon 280 bin euro'ya mal olan engellilere uygun düşük tabanlı ve klimalı 37 tramvay alındığını hatırlatan Topbaş, 'Yeni araçların devreye girmesiyle hattaki mevcut araç sayısı 92'ye çıkmış oldu. Böylece, yoğun günlerde 360 bin kişinin taşındığı bu hattın kapasitesini, yüzde 20 arttırmış oluyoruz' dedi. Yeni tramvayı bizzat kullanan Topbaş Bağcılar istasyonuna kadar gitti.
Sabah/Zeynel Yaman


Geri Dön