24 / 04 / 2024

Kabataş-Bağcılar hattına metro yapılıyor!

Kabataş-Bağcılar hattına metro yapılıyor!

Giresunlular Gecesi"ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kabataş"tan başlayarak Bağcılar"a bitecek metro hattının müjdesini verdi  



Giresunlular Gecesi"ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kabataş"tan başlayarak Bağcılar"a bitecek metro hattının müjdesini verdi. İhalenin bu yıl yapılacağını söyleyen Topbaş œBağcılar metroların kesiştiği düğüm noktası oluyor dedi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu"nda düzenlenen Giresunlular Gecesi"nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul"daki metro çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

1 MİLYON YOLCU TAşžIYACAK

Bu açıklamanın ardından BüyükşehirˆBelediyesi"nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kabataş-şžişli-Tekstilkent-Mahmutbey Metro Hattı"nın iki viyadük ve 16 tünel olmak üzere 18 istasyondan oluşan raylı sistem hattının beş yılda tamamlanacak. Kabataş"tan başlayarak sırasıyla Beşiktaş, şžişli-Mecidiyeköy, Kağıthane, Tekstilkent bölgelerindeki iş ve yerleşim bakımından yoğun bölgelerden geçerek inşaatı süren Kirazlı-Başakşehir Metro Hattı"na, Mahmutbey ile entegre olarak sonlanacak. Günde yaklaşık 1 milyon yolcu taşıyarak ˜İstanbul"da en çok kullanılan metro hattı olması" planlanıyor. Metronun ihalesi, önümüzdeki altı ay içinde gerçekleşecek.
şžENOL BAşžTAKAR

Kesişme noktası olacak

¢ Topbaş, İstanbul"daki metro çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi. 2011"de 24.5 kilometrelik metro hattının ihalesinin yapılacağı müjdesini veren Topbaş œ2011"de Beşiktaş, Kabataş"tan başlayarak, Mecidiyeköy, çağlayan, Kağıthane, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa ve Tekstilkent"ten geçerek, Bağcılar Mahmutbey"e ulaşacak metronun ihalesini yapıyoruz. Bağcılar Kirazlı"dan, Bakırköy İDO İskelesi"ne 9 km"lik metro ihalesi de yapılacak. Yani Bağcılar, metroların kesiştiği bir düğüm noktası oluyor dedi. Ev sahibi olarak konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman çağırıcı da, Başkan Topbaş"a da özellikle ilçelerine yönelik metro yatırımlarından dolayı teşekkür etti.  

Beylikdüzü"ne uzanacak ihale 13 Ocak"ta  

Bu arada Avcılar-Söğütlüçeşme arasında günde 1 milyon kişi taşıyan metrobüs, çok yakında Beylikdüzü"ne uzanacak. İstanbul"un yeni toplu konut alanı Beylikdüzü"ne ulaşım çilesini bitirecek metrobüs için 13 Ocak"ta ihale yapılacak. Avcılar"dan başlayacak hatta yer alacak duraklar ise şöyle: Avcılar Merkez Mahallesi-Ambarlı-Saadte Mahallesi-Haramidere Sanayi-Haramidere-Beylikdüzü-Beylikdüzü Belediye- Bizimkent-Hadımköy-TÜYAP.
Star


Geri Dön