25 / 04 / 2024

Kabataş Deniz Terminali’nin ÇED raporu tamamlandı!

Kabataş Deniz Terminali’nin ÇED raporu tamamlandı!

Martı projesi olarak bilinen Kabataş Deniz Terminali’nin ÇED raporu tamamlandı. İki yılda tamamlanması beklenen Kabataş Deniz Terminali 542.5 milyon liraya mal olacak



Kamuoyunda Martı projesi olarak bilinen Kabataş Deniz Terminali’nin revize edilen yeni planı görücüye çıktı. ÇED raporu tamamlanan proje 2011 yılında 57 bin 948 metrekare iken yeni planda toplam 65 bin 700 metrekare olacak. İlk planda 17 bin 362 metrekare olan dolgu alanı ise revizenin ardından yaklaşık iki kat arttı. Yeni plana göre denizdeki dolgu alanının büyüklüğü 36.869 metrekare olacak. Revize edilen projeye göre Kabataş Deniz Terminali’nin 24 ayda tamamlanması planlanıyor. ÇED raporunda Kabataş’tan Üsküdar’a yaya tüneli geçişiyle ilgili bir bilgi bulunmuyor. Terminal yaklaşık 542.5 milyon liraya mal olacak. Mevcut Kabataş Deniz Terminali’nde 5 iskele ve 3 adet rıhtım yer alıyor. İskele ve rıhtımlardaki yeni düzenleme ile mevcuttaki 5 iskeleden 4’ü sökülerek yerine 4 adet yeni iskele yapılacak. Revize edilen projeyle birlikte yeni hatlar açılarak sefer sayıları arttırılacak. Böylece sefer düzenlenen Kınalıada, Adalar, Bostancı, Bakırköy, Sarıyer, Bursa iskelelerinin dışında Üsküdar, Yalova vb. iskelelere yeni seferler düzenlenecek.


İBB tarafından yapımına 2013 yılında başlanan 18 km’lik Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının Kabataş’a uzatılması kararı alınmıştı. Bu sistem, Mecidiyeköy-Kabataş metro ihalesi ile Kabataş-Mahmutbey Metro hattına dönüştü. 25 km uzunluğunda ve günde 1 milyondan fazla yolcu taşıma kapasiteli bir hat olan metronun Kabataş aktarma merkezine eklemlenmesiyle bu noktadaki yolcu sirkülasyonu artacak.  


Vatan 


Haber Yeni Şafak'ta şöyle yer aldı;


Kabataş açıklarında yan yana dikilen kazıklar görenleri şaşırtmıştı. Bu kazıkların, Martı İskelesi Projesine ait olduğu ortaya çıktı. 'Martı Projesinin' yapımı yaklaşık 2 sene sonra sürecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kabataş'ta yapmaya başladığı Kabataş Transfer Merkezi Projesi, kamuoyunda bilinen adıyla Martı Projesinin kanatları açık bir martı şeklinde tasarlandığı açıklanmıştı.


Kabataş'ta denizin ortasına yan yana dikilen kazıklar görenleri şaşırttı. Denizin açıklarında yan yana dizilen kazıkların Martı Projesine ait olduğu ortaya çıktı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kabataş'ta yapmaya başladığı Kabataş Transfer Merkezi Projesi, kamuoyunda bilinen adıyla Martı Projesinin kanatları açık bir martı şeklinde tasarlandığı açıklanmıştı. Proje nedeniyle Ağustos ayında Kabataşta bulunan iskeleler kapanmış, inşaat nedeniyle Kabataşın 2 yıl deniz trafiğine kapanacağı duyurulmuştu. Karadan yürütülen çalışmaların yanı sıra, denize çakılan kazıklarla Martı projesinin dolgu ayağına da başlanmış oldu. Deniz trafiği ile raylı sistemin birleştiği Kabataşta, projeyle 10 bin metrekarelik bir meydan oluşturulacak. Proje ile Kabataş İskelesi, Kabataş-Taksim füniküler hattı ve yapımına başlanan Mahmutbey-Kabataş metro hattı entegre olacak. Transparan şekilde tasarlanan Martı şeklindeki iskele alanının 300 metrekare olacağı; inşaatın yüksekliğinin ise 9,5 metreyi aşmayarak silüeti bozmayacağı belirtilmişti.


Yeni Şafak 


Geri Dön