29 / 03 / 2024

Kaçak binaların aboneliği kaosa neden oldu!

Kaçak binaların aboneliği kaosa neden oldu!

Uzun zamanadır beklenen "Kaçak binaya kentsel dönüşüme girme şartı ile elektrik-doğalgaz-su aboneliği" resmi ve tüzel kurumlar ile belediyeler arasında "yönetmelikteki yasal boşluklar" nedeni ile kaosa neden oldu.



Her gün binlerce su aboneliği için müracaat alan BUSKİ Genel Müdürlüğü vatandaşa doğrudan muhatap olabilmek için yerel gazetelere ilan vererek, konunun ikamet içinde bulunan ilçe belediyeleri tarafından verilecek olan taahhütname ile çözüleceğini açıkladı. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇARE DEĞİL! 


Konu ile ilgili bir açıklama yapan MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal "Görüyoruz ki kentsel dönüşüm alanı dışında kalan mahallelerin su-elektrik-doğalgaz abonelikleriyle ilgili ilçe belediyelerinin vereceği taahhütname üzerinden yapılabileceğini BUSKİ'nin vermiş olduğu ilan ile görüyoruz. Bu taahhütnameyi belediyelerin vermesi şu an için neredeyse imkânsız. Çiinkü bunun için tüm ilçe genelini gelişim alanı' ilan edip, kentsel dönüşüme dahil etmek gerekiyor. Bunu hangi kaynakla, hangi teknik ekipmanla, ne kadar süre içinde yapacaksınız? Tek çözüm noktası var cüzi bir harçla ihtiyacı olan binalara muvafakatname hazırlayarak bu sorunu kökten çözüp, belediyelere de alt yapı çalışmaları için kaynak yaratmak. 


Ayrıca yaz aylan itibari ile aylık su ücretlerinde de yüzde yüzün üzerinde artış olduğunu görüyoruz. Bu girişimi BUSKİ'nin geniş kapsamlı yapmış olduğu yatırımı vatandaşın kesesinden çıkarma girişimi olarak algılıyoruz ve doğru bulmuyoruz" dedi. 



Abdullah ASLANTÜRK/A Gazete


Geri Dön