20 / 04 / 2024

Kaçak turizm acenteleri mercek altında!

Kaçak turizm acenteleri mercek altında!

Kaçak turizm acenteleri mercek altında. TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği çalıştay ile, kaçak seyahat acentelerine karşı başlatılan büyük mücadeleye bir adım attı...



ANTALYA bölgesinde kaçak çalışan seyahat acentesinin yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "TÜRSAB tarafından oluşturulan denetim ekipleri çok uzun süreden bu yana sahada kontrollerini yapıyorlar. Ayrıca üyelerimizde bu konuda çok ı hassas bir tavır sergiliyorlar Yeni açılan işletmeleri bizlerle irtibata geçip sorguluyorlar. Çalıştaya katılan Turizm Bakanımız, kapatma yetkisi bizde olmadığı için İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine bu konuda tam yetki vererek, gerekli alt yapıların en kısa zamanda oluşturulmasını istedi" şeklinde konuştu. 

açak acenteler mercek altında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) kaçak seyahat acentesi faaliyetlerini önlemek için Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile Seyahat Acentelerinin Belgelendirilmesi ve Belgesiz Seyahat Acenteliği Faaliyetlerinin Önlenmesi Çalıştayı düzenledi. Çalıştay sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan imzalı bir genelge yayınlandı. 9 maddelik genelgede acentelerin belgelendirilmesi, denetim, kaçak acente faaliyetlerinin önlenmesi gibi uygulamaların yürütülmesini temin edecek hususlar belirlendi. 


ÖNCE BELGEYİ TAMAMLA 


Genelge kapsamında Kültür ve Turizm müdürlükleri, bakanlık izni olmadan, istedikleri zaman seyahat acentelerini denetleyecek yetkiye sahip oldu. Müdürlüklerin TÜRSAB'm denetim taleplerini azami düzeyde karşılamak için gerekli personel ve araçları önceden belirlemesi istenirken, gerekli durumlarda emniyet güçlerinin denetimlere katılmasının önü açıldı. Kaçak işletilen seyahat acentelerinin sadece acente faaliyetlerinin durdurulmasını öngören genelge kapsamına kuruluş aşamasındaki acentelerin belgelerini tamamlamadan faaliyete geçmeleri halinde yasal işlem yapılması da istendi. 


ORTAK TAVIR ALINIYOR 


Çalıştay m Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik başkanlığında 81 ilin Kültür ve Turizm müdürlerinin katılımı ile düzenlendiğini belirten TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu, "Çalıştayda sektör açısından oldukça verimli sonuçlar elde edildi. Kültür ve Turizm müdürlükleri artık kaçak işletilen seyahat acenteleriyle daha aktif bir mücadele içerisine girebilecek. 

Birlikte hareket ederek, daha etkin bir çalışma sergileyebileceğiz. 

Kaçak faaliyetlerde bulunacak kişi ve işletmelere çok daha kısa sürede müdahale etme şansı yakalayacağız" dedi. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön