19 / 04 / 2024

Kadastro harçları 2015 ne kadar?

Kadastro harçları 2015 ne kadar?

Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden belli oranlarda harçlar alınıyor. Peki, kadastro harçları 2015 ne kadar?



Kadastro harçları 2015 ne kadar?

Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden belli oranlarda harçlar alınıyor.


Peki, 2015 yılı için hangi kadastro çalışmasından ne kadar harç alınıyor? Kadastro harçları 2015 ne kadar?


a)Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname verenlere, tapulamada tespitte hazır bulunanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanmasında veya tapulanmasında,(Binde 6,83)


b)Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname vermeyenlere, tapulamada tespitte hazır bulunmayanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanması veya tapulanmasında,(Binde 11,38)


c)Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname verenler ile tespitte hazır bulunanlardan,(Binde 9,10)


d)Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname vermeyenler ile tespitte hazır bulunmayanlardan,(Binde 13,66)


(Yukarıdaki fıkralar gereğince ödenecek harç miktarı her parsel için (15,80 TL)'den aşağı olamaz.)



Tapu ve kadastro işlemlerinde de nispi harçların en az miktarı (15,80 TL)'dir.



Kadastro çalışmaları nasıl yapılır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön