23 / 04 / 2024

Kadastro itiraz süresi kaç yıldır?

Kadastro itiraz süresi kaç yıldır?

İtirazları İnceleyecek Kadastro Komisyonunun Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, yapılan kadastro tespitine itiraz edilebilir mi? Kadastroya nasıl itiraz edilir? Kadastro itiraz süresi kaç yıldır? İşte itirazın süresi...



Kadastro itiraz süresi kaç yıldır?

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanını teşkil eder. 


Kadastro müdürü, kadastrosuna başlanacak mahalleyi veya köyü, en az 15 gün önce bölge merkezi ile çalışma alam ve komşu köy, mahalle ve belediyelerde alışılmış vasıtalarla duyurur. Bu duyuruda çalışma sınırlarının tespitine hangi gün ve saatte başlanacağı belirtilir. 


Peki yapılan kadastro tespitine itiraz edilebilir mi? Kadastroya nasıl itiraz edilir? Kadastro itiraz süresi kaç yıldır?


Kadastro itiraz süresi ile ilgili esaslar, İtirazları İnceleyecek Kadastro Komisyonunun Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


İtirazın süresi

Madde 5 – 

Orman parsellerine, kadastro tutanaklarının düzenlendiği tarihten çalışma alanında ölçülecek orman parseli kalmadığına dair tutanağın düzenlendiği tarihe kadar, orman parselleri dışında kalan taşınmazlara ise kadastro tutanaklarının düzenlendiği tarihten kadastro ekibince çalışma alanında sınırlandırma ve tespit işlerinin bitirildiğine ve ölçülecek taşınmaz kalmadığına dair tutanağın düzenlendiği tarihe kadar itiraz edilebilir.


İtirazın şekli

Madde 6 - İtiraz, kadastro müdürlüğüne veya kadastro teknisyenlerine verilen bir dilekçe ile yapılabileceği gibi, kadastro tutanağına yazdırılmak suretiyle de yapılabilir. 


Adına tespit yapılan kimse veya itirazda yararı olan kimseler itiraz edebilirler. İtiraz vekil aracılığı ile varsa kanuni temsilci tarafından da yapılabilir.


Bu durumda vekâletnamenin veya kanuni belgenin ilgililerince verilmesi zorunludur.


Kadastroya itiraz!



Geri Dön