19 / 04 / 2024

Kadastro mahkemesinde temyiz süresi ne zaman başlar?

Kadastro mahkemesinde temyiz süresi ne zaman başlar?

Kadastro mahkemesinde alınan kararlar hakkında temyiz süreci söz konusu olabiliyor. Temyiz, yasal süresi içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, kadastro mahkemesinde temyiz süresi ne zaman başlar?



Kadastro mahkemesinde temyiz süresi ne zaman başlar?

Temyiz, mahkeme tarafından verilen kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi olarak ifade ediliyor. Kadastro mahkemesinde alınan kararlar hakkında temyiz süreci söz konusu olabiliyor.


Temyiz, yasal süresi içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılıyor. Bu dilekçede, neden hükmün bozulmasını istenildiğinin gösterilmesi gerekiyor. 


Kadastro mahkemesi kararına temyiz..

Kadastro mahkemesi temyiz süresi 15 gün oluyor. Bu süre içerisinde kadastro mahkemesine temyiz dilekçesi ile başvuruluyor. Peki, kadastro mahkemesinde temyiz süresi ne zaman başlar?


Kadastro mahkemesinde 15 günlük temyiz süresi, tebliğ tarihinden itibaren başlıyor. Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi:


YARGITAY ........  HUKUK DAİRESİNE

Gönderilmek üzere


.................. MAHKEMESİNE


DOSYA NO     :

TEMYİZ EDEN  :

VEKİLİ      :

DAVALI  


KONU    : ...Asliye Hukuk Mahkemesinin ……../…. E ve ……/…. K numaralı …./…./….. tarihli kararının temyizen bozulması talebidir.


TEMYİZ NEDENLERİ   : Müvekkilim hakkında, asılsız ve hakaret derecesine varan iddialar ileri sürerek, kişilik haklarına hukuka aykırı biçimde yapılan tecavüz sebebiyle , müvekkili manevi zarara uğratan davalılardan  …Asliye  Hukuk Mahkemesi   ile manevi zararın tazmini talep edilmiş fakat mahkemece bu talebimiz tamamen reddedilmiştir.


Dava konusu olayda ileri sürülen asılsız iddialarda müvekkilin adı açık bir şekilde belirtildiği gibi toplanan delillerden de anlaşılacağı üzere tamamen müvekkile karşı işlenen bu fiilden müvekkil ağır bir manevi zarara uğramıştır.Buna karşılık mahkemece talebimiz reddedilmiştir. (…) Yerel mahkemenin usul ve yasaya aykırı olan bu kararının bozulması gerekmektedir.


SONUÇ VE İSTEM   : Yukarıda açıklanan nedenlerle yerel mahkemenin verdiği kararın TEMYİZEN BOZULMASINA karar  verilmesini müvekkil adına saygıyla arz ve talep ederim.  …/…/…


 

Temyiz Eden Davacı Vekili

.................


Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön