18 / 04 / 2024

Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İHL açıldı!

Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İHL açıldı!

Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binası ve yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreni yapıldı. Erdoğan, "Hangi eseri ülkeye kazandırdıysak, hangi hizmeti milletimizin istifadesine sunduysak birilerine rağmen yaptık." dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binası ve yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar hangi eseri ülkeye kazandırdıysak, hangi hizmeti milletimizin istifadesine sunduysak hepsini de birilerine rağmen yaptık. Birilerine rağmen netice aldık. Hep engellemeye çalıştılar ama biz tereddüt etmedik, inandık, azmettik, üstüne üstüne gittik ve neticeyi aldık" dedi.


Türkiye'de, ülke ihtiyaçlarına uyuşmayan 8 yıllık eğitim uygulamasının yaşandığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:


"Türkiye, ülkenin ihtiyaçlarıyla ve eğitimin gerekleriyle hiçbir şekilde uyuşmayan bir 8 yıllık kesintisiz eğitim garabetini yaşadı. (Tabii bunları belki sizler hatırlamıyorsunuz ama dinlediniz büyüklerinizden). O ne büyük garabetti. Adeta şah damarımızı kestiler. Şah damarı kesilen bir insan yaşayabilir mi? Yaşayamaz. Nesli o hale düşürdüler. O zaman 600 bin imam hatip öğrencisi vardı bir anda bu sayı nereye düştü? 60 bine düştü. Sabır, sabır, sabır... 'Men sabera zafera'... Hamdolsun sabrın neticesinde bakın şu anda imam hatiplerde okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı."


"İmam hatip okullarını bitirmek için eğitim sistemini felç ettiler"


İmam hatip okullarının tek görevinin imam ve müezzin yetiştirmek olmadığına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:


"Sırf imam hatip okullarını bitirmek için yok etmek için tüm eğitim sistemini adeta felç ettiler. İmam hatip okullarında milli ve manevi değerlerine bağlı, bu ülkenin tarihiyle kültürüyle yoğrulmuş nesiller yetişmesinden rahatsız olanlar, meseleyi nereye getirdiler hatırlayın, 'bir imam müezzin ihtiyacı' parantezine sıkıştırmak istediler. 'Türkiye'nin bu kadar imama ihtiyacı yok' dediler, 'Bu kadar müezzine ihtiyacı yok' dediler. Bu okulların hedefi sadece imam ve müezzin yetiştirmek değil ki."


"Kız evlatlarımızın üzerindeki baskıyı kaldırdık"


Ortaokul ve liselerdeki başörtüsü yasağına son verildiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ortaokul ve liselerde başörtüsü yasağına son vererek kız evlatlarımızın üzerindeki baskıyı kaldırdık. Çok enteresan, düşünebiliyor musunuz imam hatip liselerinde dahi kızların başörtüsüyle uğraştılar. Bunları yaşarken tabii ki çok çok üzgündük ama dedik ki sabır.... 'Sabrın sonu selamettir' dedik... Sabrettik ama hamdolsun hepsi oldu, herkes inandığı gibi yaşama hakkına kavuştu. Her yerde. Okullarımızda da devlet dairelerinde de. Buralara kolay gelinmedi, sabırla gelindi. Nasıl ki insanımız başını açma hürriyetine sahipse başını örtmek isteyen de örtme hürriyetine sahiptir. Benim başı açık kardeşim de başı örtülü kardeşim de bir vatandaşım olarak kendilerine hizmet vermede ayrımcılık yapmamam gereken bir sorumluluğum var. Bugüne kadar bunu yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Onun için de talebe bağlı olarak serbest kıyafet uygulamasını okullarımızda başlattık."


"Bizim için 78 milyon kardeştir"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutmayın bizim için 78 milyonun hepsi de kardeştir, eşittir, birinci sınıf vatandaşımızdır. Kim ki bu milleti kökenine, bölgesine, meşrebine, herhangi bir farklılığına bakarak bölmeye çalışıyorsa bilin ki o sizin geleceğinize kastediyordur" dedi.


Eğitim ve öğretim desteğinden 2014'te 250 bin öğrencinin, eğitim kademesine göre 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişen meblağlarda faydalandığını ifade eden Erdoğan, "İnşallah bu yıl da 2 bin 680 ile 3 bin 750 lira arasında değişen rakamlarla eğitim-öğretim desteği uygulaması devam edecek" diye konuştu.


AA


Geri Dön