23 / 04 / 2024

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde dönüşüm kiraları artırdı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde dönüşüm kiraları artırdı!

Kentsel dönüşüm, Türkiye'nin en lüks semtini dev bir şantiyeye çevirdi. Kadıköy Bağdat Caddesi'nin son halini görenler gözlerine inanamıyor. Bağdat Caddesi’nde kiralar dönüşümden sonra el yakıyor.



500’ü aşkın inşaat şirketi kentsel dönüşüm projesinde görev aldı. İstanbul’daki müteahhitler yetmedi Türkiye’nin her yerinden inşaat şirketleri Bağdat Caddesi’nden ihale kaptı. Sadece Bağdat Caddesi’nde değil neredeyse caddeye açılan tüm sokaklarda binalar yıkılıyor yerine yenileri yapılıyor. Dönüşüme kimi “Nostaljik köyümüz yok oldu” kimileri ise “kentsel dönüşüm yapılsın ama adabıyla” diye tepki gösteriyor. 


VATANDAŞ KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEK?

Semtte en büyük sorun ise vatandaşın kimi kime şikayet edeceğini bilmemesi. Kadıköy Belediyesi “projeyi biz yönetmiyoruz, sadece inşaatların çevre kirliliğini ve gürültüsünü kontrol edebiliyoruz” diyor. Vatandaş, inşaat nedeniyle yolları kapatan kamyonları yaptırımı olmayan Kadıköy Belediyesi’ne şikayet ediyor. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “yenileme çalışmaları vahşi bir şekilde ilerliyor” diyor.


SORA SORA BAĞDAT CADDESİ BULUNMAZ!


Bir diğer sorun ise caddeye çıkan yolların inşaatlar nedeniyle kapatılması ve alt geçitlerin yıkılması. Yıkılan geçitlere alternatif güzergahların gösterilmemesi de sürücülerin evlerine gidebilmek için trafiğin içinde kilometrelerce yol gitmesi demek. İnşaatların olduğu sokakların sakinleri toz nedeniyle pencerelerini açamamaktan, araçlarına yer bulamamaktan ve ağır tonajlı kamyonların özel araçlarına sürekli zarar vermesinden şikayetçi.


KİRALAR EL YAKIYOR


Kentsel dönüşüm, Bağdat Caddesi’ni şantiyeye çevirdi. Hem inşaat çalışmaları hem de dükkan kiralarının çok yüksek olması caddedeki alışveriş trafiğini de azalttı. Caddede kiralar döviz olarak alınıyor. İnşaat çalışmaları nedeniyle alışveriş trafiği iyice azalan caddede, dükkan kiraları halen el yakıyor.


Sözcü


Geri Dön