28 / 03 / 2024

Kadıköy Belediyesi: Ataşehir'de kamulaştırma yok!

Kadıköy Belediyesi: Ataşehir'de kamulaştırma yok!

Kadıköy Belediyesi, Ataşehir'deki mahallede hiçbir zaman kamulaştırma yapılmadığını bildirdi



Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında yer alan "Kadıköy'de Organize İşler" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Belirtilen Ataşehir'deki mahallede Kadıköy Belediyesince hiçbir zaman kamulaştırma yapılmadı. Yani hiç kimsenin mülkiyeti belediyece alınıp başkasına
satılmadı. Bu bölgede 1992 yılında şuyulandırma yapılmış olup ilgililerin yerleri Emlak Bankası tapusu içerisinde kaldığından Emlak Bankası adına tescil yapıldığı için ihtilaf doğmuş, bugüne kadar da devam etmiştir. Şuyulandırmaya tabi tutulan alan 160 bin 51 metrekare olup ismi geçen Nurettin Gündoğdu'ya verilmesi gereken miktar ise 163,87 metrekaredir. Dört kez çeşitli mahallelerden kendilerine encümen kararı ile yer verildiği halde beğenmedikleri için kabul etmemişlerdir.

Belediye başkanımız ve ismi geçen diğer şahısların satın aldıkları yerler ise farklı parseller olup, başka şahıslardan satın alma yolu ile edinilmiştir. Bu parsellerin evveliyatlarında hiçbir zaman belediye malı olduklarına dair kayıt mevcut değildir." Açıklamada, haberde yer aldığı gibi ortada bir kamulaştırma işleminin olmadığı, belediyeye geçen ve belediyeye satılan bir arsanın söz konusu olmadığı, kamulaştırma dışında 18. madde uygulaması yapılmadığı, belediye başkanı ve diğer şahısların satın aldıkları arsaların gerçek şahıslardan alındığı, belediye ile ismi geçen şahıslarla mülkiyet ilintisinin bulunmadığı kaydedildi. Açıklamada, haberlerle ilgili yasal yollara başvurulacağı da bildirildi. (AA)

İlgili haber

Selami Öztürk'ten vatandaşın arazisine villakondu!

 


Geri Dön