28 / 03 / 2024

Kadıköy Belediyesi Başkanlık Köşkü ne olacak?

Kadıköy Belediyesi Başkanlık Köşkü ne olacak?

Kadıköy Belediyesi, Başkanlık Köşkü ve bahçesini başkanlık konutu olmaktan çıkarıp eğitim ve üretim merkezi olarak Kadıköylü gençlerin kullanımına açmak istiyor. Durum Kadıköylülerin ortak fikirleri ile belirlenecek...



Kadıköy Belediyesi Sahrayıcedid ve 19 Mayıs mahallelerinin kesişim noktasında bulunan Belediye Başkanlık Köşkü ve bahçesini başkanlık konutu olmaktan çıkarıp Kadıköylülerin kullanımına açacak. Belediyenin özellikle gençlerin faydalanmasını istediği köşkle ilgili de yine gelen görüşler üzerinden hareket edilecek. 


İşte belediyenin yaptığı açıklama:


Sahrayıcedid ve 19 Mayıs mahallelerinin kesişim noktasında bulunan Kadıköy Belediyesi Başkanlık Köşkü ve bahçesi başkanlık konutu olmaktan çıkartılıp Kadıköylülerin kullanımına açılıyor.

Kadıköy Belediyesi tarafından özellikle gençlerin yararlanacağı bir eğitim ve üretim merkezi olması ön görülen tarihi köşküve geniş yeşil alana sahip bahçesinin nasıl değerlendirileceği Kadıköylülerin ortak fikirleri ile belirlenecek.


Tarihi ve koruma altında bir bina olan Başkanlık Köşkü mimari yapısını ve bölgede Kadıköy Belediyesi’nin farklı hizmet binalarını göz önüne alarak yapacağımız önerilerimiz, katkılarımız ve gönüllü çabalarımızla Kadıköy’e yeni ve nitelikli bir kamusal yapı kazandıracağız.


Bu yer için yollanan fikirler

Eski Başkanlık Köşkü’nde nelerin yer almasını istiyoruz? Bahçesini nasıl değerlendirelim? Hem binayı hem de yeşil alanını koruyarak halka açmak için neler yapmalıyız?


Geri Dön