29 / 03 / 2024

Kadıköy Belediyesi FB'ye hibe ettiği arsanın imar iznini erteledi!

Kadıköy Belediyesi FB'ye hibe ettiği arsanın imar iznini erteledi!

İstanbul Kadiköy Belediyesi'nin hibe ettiği Ataşehir'deki 58 dönümlük araziye ticaret ve rezidans izni için başvuran Fenerbahçe Spor Kulübü'ne belediye imar komisyonunun verdiği ret kararı, şike duruşmasıyla aynı güne denk gelince belediye meclisindeki oy



İstanbul Kadiköy Belediyesi'nin hibe ettiği Ataşehir'deki 58 dönümlük araziye ticaret ve rezidans izni için başvuran Fenerbahçe Spor Kulübü'ne belediye imar komisyonunun verdiği ret kararı, şike duruşmasıyla aynı güne denk gelince belediye meclisindeki oylamadan geri çekildi.

Belediye, 2007'de İstanbul'un finans merkezi olarak planlanan Ataşehir'deki araziyi Fenerbahçe'ye hibe etti. 300 milyon dolar değerindeki arazi için 2009'daki imarda sosyal, kültürel ve spor tesisi izni verildi. Ancak mevcut plana ek olarak arazide ticaret ve lüks konut yapma iznini almak isteyen Fenerbahçe Spor Kulübü, başvuru yaptı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu başvuruyu reddetti. Kararın nihai onay için Belediye Meclisi'ne sunulduğu saatlerde Fenerbahçe başkanı için şike duruşması görülüyordu. Belediye Meclisi, projenin yeniden değerlendirilmek üzere oylamadan çekilmesine karar verdi.
 

ZEYNEL YAMAN/Sabah


Geri Dön