29 / 03 / 2024

Kadıköy Belediyesi kentsel dönüşümde özverili!

Kadıköy Belediyesi kentsel dönüşümde özverili!

Doğa Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyikudamacı, "Kadıköy belediyesi kentsel dönüşüm konusunda çok özverili çalışıyor fakat bölgemizde yapılan proje sayısı çok fazla olduğu için ruhsat işlemleri gibi bazı aşamalar uzun sürebiliyor." dedi.



Kadıköy Moda'nırı dönüşümünde üstlendiği rolün yanında Türkiye genelinde hayata geçirdiği markalı konut projeleri ile Türkiye İnşaat sektörünün önemli bir markası haline gelen Doğa Yapı, yapımına başladığı Çamlıca Doğa Villaları projesi ile İstanbul'a prestijli butik bir proje armağan ediyor. 


Ülkemizin yetiştirdiği önemli mimarlardan Mimar Ömer Çamoğlu'nım imzasını taşıyan ve Çamlıca'nın tarihi dokusu ve karakteristik özellikleri ile bütünleşen Çamlıca Doğa Villaları, Doğa Yapı' nın sektör tecrübesinin ve işindeki mükemmeliyetçi yaklaşımının güzel bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. 


2000'li yılların başında adım attığı inşaat sektöründe konuşulan ve örnek alınan işlere imza atmayı ilke haline getiren Doğa Yapı, doğup büyüdüğü Moda'nm dönüşümünde öncülüğü hiç bir zaman bırakmadı. Her yıl sadece bir kaç binanın dönüşüm için ruhsat alabildiği Moda'da 250'den fazla konutu dönüştüren Doğa Yapı, Kentsel dönüşüme kazandırdığı üst standartlarla dönüşümün kalitesini ve standardını arttırdı. 


Moda, Üsküdar, Çamlıca başta olmak üzere Anadolu yakasında projelerini sürdüren Doğa yapı İstanbul Avrupa yakasında Şişli ve Anadolu yakası Erenköy' de birer projeye daha başlıyor. Doğa Yapının, proje geliştirme ve uygulama konusunda yakaladığı başarıyı ve Türkiye geneline yayılan büyük bir marka olmasını, her biri kendi konusunda uzman profesyonel kadrosunun başarısı olarak gördüğünü belirten Doğa Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Eyikudamacı " Doğa Yapı olarak bugün Türkiye'nin 4 farklı bölgesinde 22 projesi olan bir inşaat şirketiyiz. Bugün markamızı koyduğumuz her bir projemiz bulunduğu bölgede her yönü ile örnek alman ve standartları yükselten projeler oldu. Bu başarı her şeyden öııce, Doğa yapı hedeflerine inanarak gecesini gündüzüne katarak çalışan ekibimizin başarısıdır" dedi. 


Ömer Bey, Doğa Yapı ve başarısı konuşulduğunda siz sürekli Doğa yapı ailesi olarak ifade ettiğiniz ekibinizden bahsediyorsunuz. Nasıl bir ekibiniz var? 

Doğa yapı ekibi, aynı hedefe inanarak odaklanan, inandığı hedefin gerçekleşmesi için fedakarlıkla çalışan ve tüm bunların yanında bir Doğa Yapı ailesi olabilmeyi başarmış, profesyonel insanlardan oluşuyor. Şantiyedeki tüm çalışanlarından, merkez ofisdeki mimarına herkes ortak bir değere ve hedefe sahip. Herkes görev sahibi olduğu alanda tüm bilgisini ve tecrübesini Doğa Yapı'mn başarısı için var gücü ile kullanıyor. 


Doğa Yapı ailesi kimlerden oluşuyor? 

MERKEZDE Genel Müdürümüz Cemal Bayraklı tecrübesi ile harikalar yaratan Mimar Ali ihsan Seymen, inşaat mühendisi ve mimar Hikmet Özçaycı, Mimar İlker Fişek, Şantiyelerimizden sorumlu Deniz Sakallıoğlu, ofiste özveri ile çalışan asistanımız Gülçin Korkut, Teknik ekipten Esma Erol ve 20 yıldır birlikte olduğumuz Muhasebe müdürümüz Hasan Refik Yılmaz, Hukuk Müşavirimiz Avukat Fevzi Doğan, Mali Müşavirimiz Ahmet Altun jokerimiz Emin Alp gibi kahramanlardan oluşan profesyonel bir kadromuz var. Bunun yanında proje ürettiğimiz bölgelerde saygın iş ortaklarımız var. Kilis'te ki yatırımlarımızı Elit inşaat ile Mehmet Özkar ve Nadir Keşkek beyler ile birlikte yürütüyoruz. Bodrum'da ki projelerimizi ise Besis Yapı dan Mimar Salih Çalışır ile birlikte yapıyoruz. Gerek Mehmet Özkar gerekse Nadir Keşkek ve mimar Salih Çalışır beyler hepsi ayrı ayrı çok değerli insanlar. Özverili bir şekilde birlikte projelerimizi hayata geçiriyoruz. 


Kentsel dönüşüme öncülük eden bir markasınız. Dönüşüm süreci nasıl devam ediyor? 

KENTSEL dönüşüm yasası Türkiye için çok önemli bir yasa. Doğal afetlerde can ve mal kaybının yaşanmasının önüne geçilebilmesi yanından ekonomik katma değer sağlayan, ekonomiye hareketlilik kazandıran bir yasa oldu. Fakat teorikten uygulamaya geçerken her şeyde olabileceği gibi bu yasada yeniden gözden geçirilmesi gereken hususlar ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönüşüm konusundaki birtakım yetkilerini yerel yönetimlere devretmesi ile birlikte bazı belirsizler ortaya çıktı. Gerek konutu dönüştüren insanlar gerekse inşaat şirketleri karşılaştıkları sorunlarda bakanlık ile belediyeler arasında kalmış durumda. Kadıköy belediyesi kentsel dönüşüm konusunda çok özverili çalışıyor fakat bölgemizde hayata geçirilen proje sayısı çok fazla olduğu için ruhsat işlemleri gibi bazı aşamalar uzun sürebiliyor. Sonuçta her ne kadar özverili çalışılsa da işin yoğunluğundan dolayı yetiştirilmesi zaman alıyor. Bununla birlikte prosedür süreçleri yine bizim sektörümüzün önünde büyük bir engel. Bu konuda gerekli kadrolar oluşturulup, yetkiler net bir şekilde ve en önemlisi yönetmelikler bürokrasiyi de azaltacak şekilde sadeleştirilip netleştirilirse biz yatırımcı olarak daha çok dönüşüm projesine imza atarız böylece dönüşüm sürecini sağlıklı bir şekilde sürdürür ve doğal afetlere hazır. 


Modanın renkli simalarından Celal Şahin; Binamızı yenilemek adına bir çok farklı şirket ile görüştük. Fakat aradığımız kalite ve güven kriterlerini bulabildiğimiz tek şirket Doğa Yapı oldu. Yola çıktığımız günden bu yana çok isabetli karar verdiğimizi gördük.


Sabah


Geri Dön