19 / 04 / 2024

Kadıköy Belediyesi'nin kira yardım bürosu açıldı!

Kadıköy Belediyesi'nin kira yardım bürosu açıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteğini artık ilçe belediyesi verecek. İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımı uygulamasında pilot uygulama olarak ilk 'Kira Yardımı Bürosu'nu Kadıköy Belediyesi açtı.



Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteğinin ilçe belediyesi aracılığıyla verileceğinin açıklanmasından sonra İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımı uygulaması kapsamında ilk kira yardımı bürosunu Kadıköy Belediyesi açtı. 


Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteği artık ilçe belediyesi aracılığıyla verilecek. Kentsel dönüşümde kira yardımı almaya hak kazananlar, ilçe belediyesine başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler. 


Kentsel dönüşümde İstanbul'da riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteği artık ilçe belediyesi aracılığıyla verilecek. Kentsel dönüşümde kira yardımı almaya hak kazananlar, ilçe belediyesine başvurarak işlemlerini yapabilecekler. Böylece işlemlerin hızlı yürümesi sağlanacak. 


Gerekli evraklarla ilçe belediyesine başvuran vatandaşın ödemesi hesabına yapılacak. Uygulamanın İstanbul'da pilot olacağı ifade ediliyor. 


KİRA YARDIMI 18 AY YAPILACAK 


Kira yardımı uygulamasıyla ilgili yapılan açıklamada; 6306 sayılı yasa kapsamında maliklere 18 ay boyunca sadece sahip oldukları ve ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için kira yardımının 735 TL yapılacağı, anlaşma ile tahliye ettikleri taşınmaz için kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 6306 sayılı kanun uygulama yönetmeliğinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde defaten 1470 TL taşınma yardımı ödemesi yapılacağı belirtildi. Hak sahiplerine ödeme yapılmak üzere öncelikle Kadıköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nce Ziraat Bankası nezdinde Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı açılarak, hesap numarası Bakanlık'a bildifüseçk*-' 'Bakanlık'm personel sorunu nedeniyle taleplere cevap vermekte sorun yaşadığını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ilçe belediyelerine verilen sorumluluğun artması gerektiğini ifade etti. 


Kira yardımından yararlanma hakkına sahip olan vatandaşların Belediyenin Kira Yardım Bürosuna başvurması gerekiyor. Mart ayı ortalarından itibaren uygulamanın başlaması bekleniyor. 

İstenilen evrakların da Kira Bürosu'na elden teslim edilmesi gerekiyor. 


BAŞVURULAR MART AYINDAN İTİBAREN ALINACAK 


Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Mart ayı ortalarından itibaren Kira Yardım Bürosu'nun hak sahiplerinin başvurularını alarak kira yardımı sürecini başlatacağını söyledi. 


"Çok talep geleceği açık. Daha çok personel takviyesi yapmamız gerekecek. Duyulur duyulmaz yoğun bir başvuru başladı. Şu an elimizde bakanlıktan bize devredilmiş bulunan bin 650 dosya mevcut. Öncelikle bunların incelemesi yapılıyor. İşlemlere başlamak için tek eksiğimiz, çalışmaların bakanlıkça eşgüdümlü yürümesi için gerekli olan bir yazılım programı. Bu program bakanlıktan gelir gelmez başvurular alınmaya başlanacaktır" diyen Günalp, kira yardımından yararlanıp yararlanamayacakların tespitinin yapılacağını ifade etti.


Günalp, Kadıköy ilçesinin Bakanlıkça Riskli Alan ilan edilen Fikirtepe bölgesi ile ilgili tüm uygulamaların ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olduğunu da belirtti. 


Bizim Anadolu


Geri Dön