18 / 04 / 2024

Kadıköy Fikirtepe'de 4 firma daha ruhsatını aldı!

Kadıköy Fikirtepe'de 4 firma daha ruhsatını aldı!

Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.



Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı. 


Bakanlık binasında gerçekleşen törende firma temsilcilerine ruhsatlarını teslim eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prol. 

Dr. Mustafa Öztürk, "Türkiye'ye örnek olacak bu proje ile ülkemize çok büyük ve önemli bir değer kazandırıyorsunuz. Sizlerin de zaman zaman telaffuz ettiği gibi, Türkiye'nin Manhattan'ı Fikirtepe'de yükselecek" dedi. 


Başkanlığını Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu'nun yaptığı Fikirtepe Platformu kamunun da desteğiyle 2016 yılı sonunda yaşamın başlaması öngörülen bölgede, kentsel ve sosyal dönüşümün tamamlanmasını sağlayacak. 


3 model var Nuhoğlu İnşaat'ın ikinci adadaki, SVR Gayrimenkul Yatırım AŞ, Selka NSK İnşaat ve Usta İnşaat'in ilk adalarındaki ruhsatlarını teslim eden Mustafa Öztürk şunları söyledi: "Kentsel dönüşümde üç model bulunuyor. Bakanlık ve vatandaş arasında yürüyen ilk modelde riskli binalar bakanlığımız desteğiyle dönüştürülüyor. Bu model çerçevesinde hali hazırda 29 proje nihai noktaya geldi. Yakın dönemde başlamasını öngörüyoruz. İkinci modelde vatandaşlarla Belediye arasında yürüyen bir yapı mevcut. 


Ancak orada da elbette bizim kontrolümüz, onay ve izinlerimiz söz konusu. Üçüncü ayağımız da siz inşaaat firmalarının projeleri. Bu aşamada vatandaş ve müteahhitler arasında yürüyen bir süreç var. 

Biz de Bakanlık olarak bir köprü oluşturuyoruz. Projenin onaylanmasına, sistemin oluşturulmasına, altyapı mekanizmalarına ve ruhsalın verilmesine ön ayak oluyoruz. Bu üç ayak sayesinde Bakanlık olarak ülkemizde kentsel dönüşümün seri şekilde hayata geçmesini gerçekleştiriyoruz."


Milliyet



Geri Dön