24 / 04 / 2024

Kadıköy hafriyat kamyonu istilası altında!

Kadıköy hafriyat kamyonu istilası altında!

Bağdat Caddesi'nde inşaatlar nedeniyle Kadıköy adeta hafriyat kamyonu istilası altında! Park halindeki araçları çizen kamyon şoförleri, bununla da yetinmeyip araç sahipleriyle kavga ediyor.



BÜYÜK çoğunluğu eski binalardan oluşan Kadıköy, İstanbul'da kentsel yenileme faaliyetlerinin en yoğun olduğu ilçelerin başında geliyor. Bir önceki Belediye Başkanı Selami Öztürk döneminde başlayan inşaatlardaki artış her geçen gün ikiye hatta üçe katlanmaya başladı. Bağdat Caddesi'nde metrekare fiyatlarının bir hayli yüksek olması müteahhitlerin de iştahlarını kabartıyor. Bağdat Caddesi ve caddeye yakın bölgelerde başlayan inşaatlar beraberinde onlarca sorunu da kendiliğinden doğurdu. 


ÖZEL ARAÇLARDA HASAR!

Onlarca araba sokak üzerine park ediliyor. Kadıköy'deki sorunlardan biri de bu yüzden meydana geliyor. Kentsel yenileme nedeniyle yıkılan eski binaların hafriyatlarının kaldırılması sırasında onlarca araç zarar gördü. Kamyonların sokaklarda geçişi sırasında meydana gelen trafik kazalarında onlarca özel araçta hasar meydana geldi. Cadde sakinleri, kaza sonrası çoğu kavgaya şahitlik etti. 


Camımızı bile AÇAMIYORUZ!

BAĞDAT Caddesi ve caddeye paralel bulunan sokaklarda başlayan inşaatlar nedeniyle vatandaşlar için adeta hayat çekilmez olmaya başladı. Cadde sakinleri, kavga ve gürültünün olmadığı bir gün yaşamadıklarını söyleyerek, "Burası müteahhitler için çok cazip olduğu için her gün bir veya iki inşaat başlıyor. Başlayan inşaat 2 sene gibi bir sürede tamamlandığı için de Kadıköy adeta inşaat tarlasına döndü. Gürültü kirliliğinin yanında evlerimizi havalandırmak için açamıyoruz" diyorlar. 


Kadıköy'de cumartesi günleri hafriyat çalışması yasak!



Akşam 


Geri Dön