24 / 04 / 2024

Kadıköy Hasanpaşa'ya zemin altı katlı otopark geliyor! İmar planı askıda!

Kadıköy Hasanpaşa'ya zemin altı katlı otopark geliyor! İmar planı askıda!

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Evlendirme Dairesi ile Söğütlüçeşme metrobüs durağı arasındaki İSPARK otoparkı, zemin altı katlı otopark olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projenin imar planlarını bugün askıya çıkardı. İşte o planlar...



Kadıköy Hasanpaşa ya zemin altı katlı otopark geliyor! İmar planı askıda!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy Belediyesi'nin hemen yanındaki İSPARK otopark alanında zemin altı katlı otopark yapımı için düğmeye bastı. 


Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Evlendirme Dairesi ile İETT Söğütlüçeşme Metrobüs Durağı arasında, Kurbağalıdere kenarındaki İSPARK otopark alanına yapılacak zemin altı katlı otopark projesinin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları bugün (26 Ocak 2015, Pazartesi) Büyükşehir Belediyesi'nde ilanen askıya çıkarıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 28726 dosya numaralı Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mahallesi, 558 ada, 1, 2, 5 parseller, 556 ada, 2, 3, 6 parseller ile kadastral boşluk ve terkinli alanlara ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatını 13 Eylül 2014'te onayladı. 


Kadıköy Hasanpaşa'da yapılacan zemin altı katlı otopark projesinin imar planları, 24 Şubat 2015 Salı günü askıdan indirilecek. Detaylar şöyle;


Plan notları!


Kadıköy Hasanpaşa ya zemin altı katlı otopark geliyor! İmar planı askıda!


1- Plan onama sınırı, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mahallesi, 558 ada, 1,2,5 parseller, 556 ada, 2,3,6 parseller de kadastral boşluk ve terkinli alanları kapsamaktır.


2- Plan onama sınırı içinde kalan alan yeşil alan, zemin altı katlı otopark alanı ve dere koruma bandı alanıdır.


3- Zeminaltı katlı otopark uygulaması İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce onanacak avan projeye göre yapılacaktır.


4- Uygulama aşamasında jeolojik/jeoteknik etüt raporlarına uyulacaktır.


5- Uygulama aşamasında ilgili kamu kurumlarının görüşü alınarak bu görüşlere uyulacaktır.


6- Zemin altı otopark yapılan kısımda otopark döşemesinin üst kotu doğal zemin kotunun min. 1.5 metre altında olacaktır. 


7- İnşaat aşamasında sel ve taşkın riskine yönelik her türlü sızdırmazlık önlemini ve alan güvenliğini sağlayacak tedbirler alınacaktır.


8- İnşaat aşamasında İSKİ Genel Müdürlüğü görüşü alınarak, önerilen tedbirlere uyulacaktır.


10- Avan proje aşamasında Ulaşım Planlama Müdürlüğü ve Yeşil Alan ve Tesisler Müdürlüğü'nün görüşü alınarak metrobüs park alanı ayrılacaktır.


Kadıköy Hasanpaşa İSPARK yeraltı otopark projesinin imar planlarını indirmek için tıklayın!


Geri Dön