19 / 04 / 2024

Kadıköy Hayvan Barınağı finans merkezi mi olacak?

Kadıköy Hayvan Barınağı finans merkezi mi olacak?

Kadıköy Hayvan Barınağ ı'nın satılacağı haberi sosyal medyaya yayıldı. Barınağın satılmasına tepki gösteren hayvan hakları savunucuları ise Kadıköy Hayvan Barınağı'ndaki hayvanların ne olacağı konusunda endişeli.




Kadıköy Hayvan Barınağı’nın satılacağı haberi hayvan hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı. Kadıköy Belediyesi ise bakanlar kurulunun aldığı karara göre bu alanın finans merkezi olarak kullanılacağını açıkladı.

Belediyeden alınan bilgilere göre, ilk hayvan barınaklarından biri olan Kadıköy Hayvan Barınağı’nın mülkiyeti son seçimlere kadar Kadıköy Belediyesi’ne aitti. Son seçimlerden önce yeni belediyeler oluşturulurken, Kadıköy’den 7 mahalle alındı ve barınak Ümraniye Belediyesi sınırlarında kaldı. 


Belediye Basın Danışmanlığı, Ümraniye Belediyesi’nin bu alanı istemediğini belirtti. Bakanlar kurulu barınak alanını belediye hizmetinden çıkarıp Finans Merkezi kapsamına aldı. Bölgede Kadıköy Belediyesi’nin yasal olarak bir hükmü kalmadı. Kadıköy Belediyesi de barınak için yeni bir alan arayışına girdi. Bakanlık, barınak karşılığında belediyeye 35.000 TL para ve bazı maliye binalarını verecek. 


Hayvanlara ne olacak?


Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk Radikal’e yaptığı açıklamada çok daha yeni ve modern bir barınak açmak istediklerini söyledi. Bu konuda duyarlılığını belirten Öztürk “Hayvanları sokağa atmak gibi bir şey söz konusu değil. Biz yeni bir barınak alanı bulana kadar diğer barınaktaki hayvanlar tahliye edilmeyecek” dedi.


Radikal


Geri Dön