23 / 04 / 2024

Kadıköy - Kartal metro açılışıyla Carrefour kutlama yapacak!

 Kadıköy - Kartal metro açılışıyla Carrefour kutlama yapacak!

İstanbul Anadolu yakasının ilk metrosu olma özelliğini taşıyan Kadıköy - Kartal metro hattı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 17 Ağustos Cuma günü, saat 15:30’da Kadıköy Meydanı’nda düzenlenecek bir törenle açılacak



Ertesi gün, hem metronun açılışı hem de Ramazan Bayramı Carrefour İçerenköy’de karnaval tadındaki birbirinden renkli etkinliklerle kutlanacak. 18 Ağustos günü Kozyatağı durağında inecek yolcular, trio grubunun keyifli performansı ile karşılanacak. Kozyatağı metro durağı ve Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezi’nin meydan, cadde ve sokaklarında gerçekleşecek kukla dans, akrobat gösterileri, jonglör, sihirbaz, maskot bando takımı, patenli kızlar, yürüyen kemanlar, davul adamların kortej takımı ve marakaslı kızların gösterileri alışveriş merkezi ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatacak. Dileyen misafirler Kozyatağı metro durağından alışveriş merkezine gidecek ücretsiz müşteri servislerini kullanabilecekler.


Ramazan ayında birbirinden renkli eğlencelerle misafirlerini ağırlayan Carrefour İçerenköy, 18 Ağustos Cumartesi, arefe günü yine geleneksel etkinliklerle Ramazan Bayramı coşkusu yaşatacak. Karagöz-Hacivat gölge oyunu, fasıl dinletileri ve çocuk atölye çalışmaları gün boyu devam edecek. Metro açılışı ve bayram kutlamaları, Kozyatağı metro hattı önünde ve Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezi otoparkında bayram süresince de devam edecek. Atölye çalışmalarına katılanlar şekerden sepet yapacak, birbirinden lezzetli bayram pastaları hazırlayacak, keçeden hediyelik eşya yapmayı öğrenecek. Ramazan Bayramı; jonglör, illüzyonist gösterileri ve sürpriz hediyeli eğlenceli yarışmalarla renklenecek. 


Kadıköy, Ayrılıkçeşme, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Huzurevi, Gülsuyu, Esenkent, Hastane/Adliye, Soğanlık, Kartal duraklarından oluşan yaklaşık 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal metro hattı; Ayrılıkçeşme'de  Marmaray  ile, Ünalan istasyonunda Uzunçayır Kavşağı'ndaki metrobüs durağıyla, Kadıköy'de tüm deniz ve otobüs hatlarıyla, Kaynarca istasyonunda ise yapımı planlanan metro bağlantısı ile Sabiha Gökçen'e aktarma yapacak. Kartal'dan metroya binen bir yolcu Kadıköy'e 29, Üsküdar'a 35, Yenikapı'ya 47, Taksim'e 55, Otogar'a 66, Hacıosman'a 79, Atatürk Havalimanı'na 79, Olimpiyat Stadı'na ise 89 dakikada ulaşabilecek.



Geri Dön