27 / 04 / 2024

Kadıköy-Kartal Metro inşaatı sürerken Bostancı'da yol çöktü

Kadıköy-Kartal Metro inşaatı sürerken Bostancı'da yol çöktü

Kadıköy-Kartal Metro inşaatının Bostancı mevkiinde, E-5 üzerinde 7 metre derinliğinde çökme meydana geldi. Trafikte seyreden araçlar çukura düştü



Kadıköy-Kartal metro çalışma sahasındaki E-5 Karayolu Bostancı mevkiinde önceki akşam saat 22.00 sıralarında asfaltta çökme oluştu. Boğaziçi Köprüsü istikametinde oluşan 7 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğindeki çukura, trafikte seyreden bazı araçlar düştü. Can kaybı olmazken maddi hasar oluştu. Aracıyla çukura düşen Ulvi Onurlu, "Çok hızlı değildim. Ne olduğunu anlamadım. Önümde bir çukur oluştu. Kaçamadım. Airbaglar patladı. Ölebilirdik" dedi. Olaya tanık olan sürücü Zeki Yağcı ise şunları anlattı: "Önümdeki araç direksiyonu birden kırınca ben de hemen sağa kırdım. Yolun çöktüğünü gördüm. 'İnşaat çalışması var' diye düşündüm. Sonra baktımki yol çökmeye devam ediyor, korktum. Arkamdaki benim kadar şanslı değildi. Çünkü onlar hızla çukura düştü. Çok derin bir çukur, 3 metre genişliğinde. Bir aracın sığabileceği kapasitede büyük bir çukur." Metro inşaatının bir yetkilisi kazılara başlanmadan önce önlemlerin alındığını belirterek, "Bu beklenmedik bir çökme oldu" dedi. Çukur, gece boyu çalışılarak betonla dolduruldu.

ÜST GEÇİTİ KULLANMADI CANINDAN OLDU
Küçükçekmece'de E-5 Karayolu'ndan karşıya otoyolundan geçmeye çalışan 50 yaşındaki işçi emeklisi Cemal Sarıahmet, panelvan bir minibüsün altında kaldı. Yakındaki üst geçidi kullanmayan Sarıahmet, kaza yerinde hayatını kaybetti.
Barış Sözal/Sabah


Geri Dön