25 / 04 / 2024

Kadıköy Kartal metro inşaatı tamamlandı!

Kadıköy Kartal metro inşaatı tamamlandı!

Maltepe Altayçeşme 13. şaftında 02 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen son patlatma ile Kadıköy- Kartal Metro tünelindeki patlatmalı kazı işlemleri sona erdi. Son patlatma ile Kadıköy-Kartal metro inşaatının en önemli safhası tamamlanmış oldu



Normal şartlarda 20 yılda bitirilebilecek olan metro tünel kazısı, patlatma mühendisliği teknikleri ile iki yıl gibi kısa bir sürede sonuçlandırıldı. Söz konusu çalışma ile hem maliyet hem de zamandan büyük bir tasarruf sağlandı. Patlayıcı mühendisliği teknik verilerinin kullanılması sayesinde, yerleşim yerlerine yakın yapılan patlatmalar sonucu ortaya çıkan titreşimlerin, binalara hiçbir zarar vermemesi sağlanmıştır.

Bununla birlikte Türkiyede ilk defa Prof. Dr. Ali Kahriman tarafından Okan Üniversitesinde başlatılan patlayıcı mühendisliği yüksek lisans programında eğitim alan öğrenciler de, tüneldeki son patlatma çalışmalarına katılarak teknik çalışmalarını sonlandırıp mezun oldu.

CHPDEN BİR BOMBA DAHA

Prof. Dr. Ali Kahriman 02 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen son Kadıköy- Kartal metro patlatmalı kazı çalışmaları sırasında CHP İstanbul 1. Bölge Aday adaylığını açıklayarak maden ve enerji gibi pek çok alanda gerçekleştireceği yeni projeleri ile bilgi ve birikimini CHP ve ülke hizmetine sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği kurucusu ve Başkanı, aynı zamanda Uluslararası Patlatma Mühendisleri Cemiyetinin de (ISEE) komite üyesi olan Prof. Dr. Ali Kahriman, tünel, metro, baraj kazıları, patlatma mühendisliği ve patlatmanın çevresel etkileri, maden ve enerji konularında Dünyanın önde gelen bilim adamları arasında yer alıyor. 

Türkiyenin ihtiyacı olan enerji ve maden, tünel ve metro, baraj yapımı gibi alanlarda hizmet vermeye aday olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Kahriman, maden ve enerji gibi  ülkemizin doğal kaynaklarının kullanıma açılması gerçekleştireceği yeni projeleri ile Türkiyenin yeniden imarı için çalışacağını ve bu çalışmalar ile geniş çaplı bir istihdam yaratma konusunda da iddialı olduğunu belirtti


Geri Dön