29 / 03 / 2024

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı



2011'de bitmesi planlanan hatta ulaşım 29 dakikaya inecek, trafik rahatlayacak

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008'de yapımına başlanan Kadıköy-Kartal metro projesinde istasyon inşaatlarına başlandı. Kentin ulaşım yükünü büyük oranda hafifletmesi düşünülen proje 16 istasyondan oluşuyor. 2011'de hizmete girmesi planlanan proje tamamlandığında günde 1 milyon kişiyi taşıması hedefleniyor.

Kadıköy meydanından başlayarak, İbrahimağa, Acıbadem istasyonlarıyla E-5 üzerinden devam eden metro, Söğütlüçeşme transfer merkezinde,  Marmaray  ile entegre olacak. İnşaat ve hizmete alım çalışmalarının üç yıl içerisinde tamamlanarak yolcu taşımaya başlaması için günde 150 metre kazı yapılan ilk etapta Kadıköy'den Kartal'a kadar olması düşünülen proje, talep ve beklentiler nedeniyle Kaynarca'ya kadar uzatıldı. Metro hattının yapımına başlanmasıyla birlikte Anadolu Yakası'nda oturan Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Kartal, Maltepe ve Pendik sakinleri de projenin tamamlanmasını heyecanla beklemeye başladı.

Kadıköy-Kartal arasındaki ulaşım mesafesini 29 dakikaya indirecek olan metro sisteminin metrobüs, Marmaray ve deniz ulaşımıyla direkt bağlantılı olması dolayısıyla önemli bir rahatlama sağlaması öngörülüyor. 4 milyon kişinin yaşadığı güzergâhın ulaşımını etkileyecek olan projenin yer altı kazı çalışmalarının ardından istasyon inşaatlarının da başlamasıyla birlikte, konut ve işyeri projelerinin de hız kazanması bekleniyor.
Sabah-Zeynel Yaman

 


Geri Dön