20 / 04 / 2024

Kadıköy-Kartal metrosu tünelleri törenle birleşti

Kadıköy-Kartal metrosu tünelleri törenle birleşti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy-Kartal Metrosu'nda Soğanlık İstasyonu Tünel Birleşmesi Töreni'ne katıldı



Topbaş, 2011 yılında hizmete girecek hattın Kadıköy ile Kartal arasını 29 dakikaya indireceğini belirterek, "İstanbullular müsterih olsunlar, çok yakın zamanda İstanbul'da ulaşım imkanı çok daha iyi noktalara gelecek." dedi. 
 
Başkan Kadir Topbaş, dev TBM makineleri ile her iki taraftan delinen Soğanlık İstasyonu Tünel Birleşmesi'ni bir iş makinesini kendisi kullanarak gerçekleştirdi. Ardından karşı tünelden çıkan işçiler Türk bayrağı açarak Başkan Topbaş ile birlikte basın mensuplarına poz verdi. Kadir Topbaş, "Hedefimiz 2010'da deneme sürüşlerini başlatmak, 2011'de de hattı hizmete açmak. Hattımız açıldığında günde 1 milyon yolcuyu hızlı, konforlu ve modern bir şekilde taşıyacak." dedi. Toplamda 22 kilometreden biraz fazla olan Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın kazı çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Başkan Topbaş, şöyle konuştu: "2 bin 450 kişi 24 saat esasına göre büyük bir hızla bu hattı bitirmek için çalışıyor."

Başkan Topbaş, halen Kadıköy'den Kartal'a bazen 1,5, bazen 2 saatte ulaşılabildiğini hatırlattı ve "Bu metro hattı tamamlandığında Kartal'dan metroya binecek olan vatandaşımız Kadıköy'e 29 dakikada gidebilecek." dedi. Başkan Kadir Topbaş'ın verdiği bilgiye göre, Marmaray'ın da devreye girmesinin ardından Kartal'dan Sarıyer'e ve Atatürk Havalimanı'na 79 dakikada, Taksim'e 57 dakikada, Yenikapı'ya 49 dakikada gidilebilecek.

Şartlar ne olursa olsun, ulaşımda hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Topbaş, "Raylı sistemde ekonomik krizleri falan dikkate almadan hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Çok yakında İstanbul'da ulaşım ve erişim imkanı çok daha iyi noktalara gelecek. İstanbullular pek farkında değil ama yerin altında hummalı çalışmalar devam ediyor." dedi.
 
Ercan YILDIZ/Zaman


Geri Dön