25 / 04 / 2024

Kadıköy-Kartal metrosunun test sürüşü 30 Mayıs'da yapılacak!

Kadıköy-Kartal metrosunun test sürüşü 30 Mayıs'da yapılacak!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve büyük kısmı biten Kadıköy-Kartal metrosunun test sürüşü, 30 Mayıs Pazartesi günü Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.



Cüzergah uzunluğu 22 kilometre, çift hatta toplam tünel uzunluğu 44 kilometre olan Kadıköy Kartal Metrosu'nun Kozyatağı-Kartal arasında ray döşenmesi tamamlandı. Günde 250 metro ray montajlanıyor. Başbakan Er-doğan, 30 Mayıs Pazartesi günü Kadıköy Kartal Metrosu'nun tamamlanan Kartal-Kozyatağı arasında test sürüşünü gerçekleştirecek. İstasyon sayısı 16 olan Kadıköy-Kartal metrosunda şehir içinde dünyanın en hızlı tünel çalışması gerçekleştirildi. Hat içinde vagon sayısı, hattın Kaynarca'ya uzatılması sebebiyle 120'den 144'e çıkarıldı.

Vagonlarda sürücü olmayacak
Tüm araçlar, surücüsüz kullanım özeliğine uygun. Bu sayede geceleri parklanma, tamir-bakım atölyesine intikal gibi operasyonlar, kontrol merkezindeki bir operatör vasıtasıyla ve surücüsüz yapılacak. Yolcu güvenliği için araç içi ve dışı ka ¬palı devre kamera sistemi ile izlenecek. Aracın dışında hangi yöne gittiğini gösteren dijital göster ¬geler olacak. Vagonların içinde kapı üstlerinde aracın hangi istasyona doğru gittiğini, hangi istasyonları geride bıraktığını, hattan aldığı online bilgi ile yolculara farklı ışıklarla gösteren 'Pinamik Yol Haritası' bulunuyor. Ayrıca bu yol haritası üzerinde diğer ulaşım sistemlerine aktarma noktalarının gösterimi de yer alıyor.

 Star


Geri Dön