28 / 03 / 2024

Kadıköy Kozyatağı'nda 6 katlı bina yıkıldı!

Kadıköy Kozyatağı'nda 6 katlı bina yıkıldı!

Kadıköy Kozyatağı Mahallesi Lemi Atlı Sokak içerisinde bulunan 6 katlı bir bina kentsel dönüşüm kapsamda yıkıldı. İşte o haber...



Kadıköy’de kentsel dönüşüm yapılan bir binada kepçe ile yapılan yıkım sırasında binanın 6’ncı katından kopan beton parçası, aşağıdaki kulübede bulunan bekçinin üzerine düştü. Betonun altında kalan bekçi itfaiye erleri tarafından çıkarıldı.



Kozyatağı Mahallesi Lemi Atlı Sokak içerisinde 6 katlı bir binada kentsel dönüşüm nedeniyle yıkım çalışması yapılırken inanılmaz bir kaza yaşandı. Binanın en üst katından başlayarak yıkım yapan kepçenin yaptığı çalışma sırasında, büyük bir beton parçası aşağı düştü. Binanın bahçesinde bulunan bekçi kulübesinin üzerine düşen beton parçası, kulübede bulunan Metin Kolcu’nun betonun altında kalmasına neden oldu. Olaya Kadıköy, İçerenköy ve Ünalan itfaiyesi müdahale etti.



İtfaiyenin Metin Kolcu’yu kurtarma çalışmaları sürerken, sağlık ekipleri de yaralı bekçiye müdahalede bulundu. Metin Kolcu çıkarılırken, sağlık ekipleri karga tulumba çıkarılmaması için uyarılarda bulundu. Yaralı bekçi uzun uğraşlar sonucunda çıkarılarak ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.



Kulübede bulunduğu sırada bu talihsiz kazayı yaşayan Metin Kolcu’yu ise kulübenin içerisinde bulunan bir yatak kurtardı. Yatağın üzerine gelen beton nedeniyle Kolcu’nun daha ağır yaralanmaktan kurtulduğu anlaşıldı.



Olayı gören vatandaşlar, “Yıkım çalışması sırasında yukarıdan beton düşmüş. Görünce yardıma geldik” dedi. Hastaneye kaldırılan Metin Kolcu’nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 



İstanbul



Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İstanbul Kadıköy’de kentsel dönüşüm nedeniyle Kozyatağı Lemi Sokakta bulunan 6 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımın yapıldığı sırada binanın çatısından kopan bir beton parçası yaklaşık 30 metre sürüklenerek inşaat alanındaki prefabriğin üzerine düştü. 


YARIM SAATTE KURTARILDI 


Bu sırada prefabriğin içinde bulunan inşaat bekçisi Metin Kolcu beton parçasının neden olduğu göçük altında kaldı. Ancak, prefabrik içindeki yataklar betonun hızını kesmesiyle bekçi ezilmekten kurtuldu. Olay yerindeki vatandaşlar ve işçilerin ihbarı üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri Metin Kolcu'yu sıkıştığı betonun altından kurtarmak için çalışma başlattı. Ekiplerin yarım saatlik çalışması sonrası Kolcu, vinç yardımı ile kaldırılan onlarca kilo ağırlıktaki beton parçasının altından çıkartıldı. Şaşkınlığa uğrayan Kolcu’ya ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Sağlık ekipleri Kolcu’yu ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne götürdü. Tedavi altına alınan bekçi Kolcu'nun durumunun iyi olduğu belirtildi.



Güneş


Geri Dön