26 / 04 / 2024

Kadıköy Kurbağalıdere ıslah çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Kadıköy Kurbağalıdere ıslah çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Kadıköylülerin uzun süredir sivrisinek ve kokudan rahatsız olduğu ve bu durumu sık sık dile getirdikleri Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının bitiş tarihi 2014 yılının sonu olarak belirlendi...



Kadıköylülerin uzun süredir şikayetçi olduğu Kurbağalıdere üzerinde ıslah çalışması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi takvimine göre çalışmalar 2014 sonunda tamamlanacak. Kadıköy Belediyesi Twitter adresinden soruları yanıtladı ve İBB takvimine göre çalışmanın 2014 sonunda tamamlanması planlanıyor, açıklamasında bulundu. 


İBB, çalışma boyunca Kadıköy Rıhtım'a bağlanan Seyit Ahmet Deresi ile Kurbağalıdere'ye geçici olarak kolektörlerle pis su akıtıyor.  Dereağzı Bölgesi'nde balçık temizleme çalışmaları da devam ediyor. Bu sebepten ötürü de Kadıköy Meydanı ile Kurbağalıdere çevresinde koku meydana geliyor. Öte yandan ıslah kapsamında Kuşdili'nde yapılan dere yatağı genişletme faaliyetleri yoğun yağış olduğu zamanlarda taşmalara sebep oluyor. 


Islah çalışmalarının tamamlanmasıyla Kadıköy'deki sivrisinek ve koku sorununun sona ermesi bekleniyor. Özellikle 2010 yılında bir kişinin hayatını kaybetmesinden sonra Kurbağalıdere ıslah projesi gündeme gelmişti. 


Kurbağalıdere'nin Kadıköy Fikirtepe Mahallesi ile Kalamış Koyu arasındaki bölümü İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. 


Özka AKM Kurbağalıdere Islah İnşaatı Adi Ortaklığı ise Kadıköy, Kurbağalıdere Eski DMO - Kalamış Arası Islah İnşaatı işini yüklenen firma olarak geçiyor. Kurbağalıdere ıslahı projesinde Göztepe Köprüsü'nden yukarısında, Ümraniye bölgesinde Ümraniye ve Göztepe Köprüsü ile Fikirtepe, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı ve Kalamış Koyu arasındaki bölgede ise Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü çalışmaları sürdürüyor. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön