28 / 03 / 2024

Kadıköy Kurbağalıdere ıslahı neden tamamlanmıyor?

Kadıköy Kurbağalıdere ıslahı neden tamamlanmıyor?

3 yıldır tamamlanamayan Kurbağalıdere ıslahı ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, Kadıköylülerin cezalandırıldığını düşündüğünü söyleyerek, Meclisi'nin konuya el atmasını istedi.



Kadıköy Belediye Başkam Aykurt Nuhoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada İSKİ'nin Kurbağalıdere'deki çalışmasını belirterek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin konuya el atmasını istedi. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem dışı konuşan Aykurt Nuhoğlu Kuıbağahdere ıslah çalışmasının teknik olarak yanlış başladığım bu nedenle de kanalizasyon sularının denize aktığını söyledi. 

"Şu anda 7 bölgede yaptığımız tahlillerde yüksek oranda koli basili var ve denize girmek ciddi şekilde tehlikeli. Bu kirliliği yaşamak zorunda değiliz" diyen Nuhoğlu AK Parti'nin seçim döneminde yaptığı yatırımlarla övündüğünü hatırlatarak 3,5 kilometrelik dere ıslah hattının 3 yılda neden yapılmadığını sordu ve şöyle devam etti: "AK Parti metro inşaatlarıyla, dev yatırımlarla övünüyordu ama, birkaç kilometrelik çok kısa hat, Kadıköy olduğundan dolayı bürokratlar tarafından özellikle ihmal edilip, yapılmıyor. Kadıköy'de olduğu için çalışmanın özellikle böyle bırakıldığım düşünmeye başladım. Bu meclisin bu duruma el atması gerekiyor. Çok basit bir sorun. Çok yavaş bir çalışma sürüyor. Geçen sene Büyükşehir Belediye Başkam Sayın Kadir Topbaş ile görüştüm ciddi şekilde ilgileneceğini söyledi. Genel sekreterle görüştüm sonra bir daha ilgilenmedi. Bu şekilde giderse emin olun bu çalışma seneye de bitmez. Dereden vazgeçtik, en azından bu kanalizasyon sıkınüsından kurtulalım. Kadıköylüler kasıtlı yapılmadığım düşünüyorlar. 

Ben geçen sene böyle düşünmüyordum bu sene böyle düşünmeye başladım." Toplumdaki bu kutuplaşmanın kaldırılması gerektiğinin altını çizen Nuhoğlu, İBB Meclisim göreve çağırarak "Hep birlikte bu sorunu çözelim" dedi. Nuhoğlu'nun ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abübekir Taşyürek ise çalışmaların çok yoğun bir şekilde sürdüğünü savunarak, "Özel aksayan bir şey varsa, AK Parti olarak ilgileneceğimizi söylüyorum. Bu sadece Kadıköy'ün değil, İstanbul'un sorunu. İnşallah çalışmalar hızlanır, başkanımız da mutlu olur" dedi. 


Muhtarlardan dilekçe


Kadıköy'ün muhtarları da geçtiğimiz hafta ıslah çalışmaları yıllardır bitmeyen ve kangren haline gelen Kurbağalıdere sorunu için harekete geçmiş, dilekçe vermişti. Geçtiğimiz hafta bir araya gelen 21 mahalle muhtarı hazırladıkları ortak bir dilekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'dan Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanmasını istedi. İBB Başkanı Kadir Topbaş'a dilekçe vererek "Dere ıslah çalışmasının hızla sonlandırılmasını ve Biyolojik Arıtma için çalışmaların bir an önce başlamasını" talep etti.


 

Anayurt




Geri Dön