19 / 04 / 2024

Kadıköy, Maltepe, Kartal, Tuzla sahil bandında deniz dolgusu yapılacak mı?

Kadıköy, Maltepe, Kartal, Tuzla sahil bandında deniz dolgusu yapılacak mı?

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un bazı ilçelerinde deniz dolgusu yapılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..



Kadıköy, Maltepe, Kartal, Tuzla sahil bandında deniz dolgusu yapılacak mı?


İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un bazı ilçelerinde deniz dolgusu yapılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal önergesinde " Basına ve kamuoyuna yansıyan haberler doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kartal ve Maltepe İlçeleri sahilinin tamamını kapsayan Çetin Emeç Bulvarı, Caddebostan-Pendik sahil yolu ve Turgut Özel Bulvarını içeren alanı dolgu yapacağı bilinmektedir. Toplam büyüklüğü 325 bin metrekare olacak alan ile igili ihale çalışmaları yapıldığı söylenmektedir." dedi. Tanal bu açıklamalar akabinde 5 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1. Kadıköy, Maltepe, Kartal, Tuzla sahil bandında deniz dolgusu yapılacak mıdır?


2. Kamu yararına yapılması planlanan deniz dolgusu ve projenin amacı nedir?


3. İstanbul Büyükşehir Belediyesince eğer deniz dolgusu yapılacak ise ihale tarihi, şartları, ihale ilanı belirtilmiş midir?


4. Bahsi geçen ihale yapılmış ise ihaleye hangi firmalar katılmıştır? İhale ilanı hangi tarihte ve hangi gazetelerde yer almıştır? İhale hangi firmaya ve ne kadar fiyata verilmiştir?


5. İhale sonrası çalışmalar başladığında deniz dolgusu için çalışacak araçlar içerisinde yerli araç var mıdır? Eğer yoksa bu durum Kabotaj Kanunu'na uygun mudur?





Geri Dön