25 / 04 / 2024

Kadıköy Meydan Projesi ne zaman başlayacak

Kadıköy Meydan Projesi ne zaman başlayacak

Metro çalışmalarından dolayı keşmekeşliğin yaşandığı Kadıköy Meydanı’nda otobüs duraklarının da olması trafiği alt üst ediyor. Başkan Öztürk, rıhtımdaki durakların acilen kaldırılmasını istedi



Kadıköy Rıhtımı’nda bulunan otobüs duraklarından yoğun şikayetler gelmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi meydan düzenleme çalışmalarını Kadıköy-Kartal metro hattının tamamlanmasından sonra gerçekleştirmeyi planlıyor. Her akşam 50 metre yolu 45 dakikada kat eden sürücüler, bu durumun bir an önce  çözülmesini bekliyor. Projeye göre, meydanı büyük bir bölümü metronun hizmete girmesiyle yer altı çarşıları olacak. Yer altı çarşıları Beşiktaş İskelesi ve Kadıköy’ün simgesi sarı balonun olduğu alanın altına yayılacak.

‘RIHTIMDAKİ DURAKLAR KALDIRILMALI’

İstanbullunun Kadıköy Meydan Projesi’ni yıllardır beklediğini ifade eden Belediye Başkanı Selami Öztürk “Büyükşehir, Kadıköy-Kartal metro çalışmaları tamamlanmasına yakın meydanı da düzenleyeceğini söyledi. Düzenleme çalışmaları çerçevesinde otobüs durakları, Et Balık Kurumu’nun yanına, minibüs duraklar ise kurumun kuzey batısına taşınacak. Durakların kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Öztürk “Rıhtımda kalıcı duraklama kesinlikle olmamalı” dedi.

Öztürk: Bütün duraklar kalkmalı

İstanbullu’nun bu projeyi yıllardır beklediğini ifade eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, meydanın tamamen yayalaştırılması gerektiğini söyledi. Öztürk “Rıhtımda artık kesinlikle kalıcı durak olmamalı. Sadece indirme bindirme işlevi gören duraklar kalmalı” dedi.
Star/Şenol Baştakar


Geri Dön