26 / 04 / 2024

Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay Hattı!

Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay Hattı!

1 Kasım 2003 tarihinde hizmete giren Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay Hattı'nda 10 istasyon bulunuyor. Nostaljik yapısıyla dikkat çeken Kadıköy Moda Tramvayı günde 1.800 yolcu taşıyor...




1 Kasım 2003 tarihinde hizmete giren Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay Hattı 2,6 kilometrelik uzunluğa sahip. Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay Hattı'nda toplam 10 istasyon yer alıyor. 4 adet tramvay aracının çalıştığı Kadıköy Moda tramvayı; Kadıköy meydanından hareket edip, otobüs özel yolu ve Bahariye Caddesini takip ederek Moda caddesi üzerinden tekrar Kadıköy meydanına geliyor.


Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay Hattı'nda bulunan istasyonlar şöyle sıralanıyor: İDO- İskele Camii- Çarşı- Altıyol- Bahariye- Kilise- Moda İlkokulu-Moda Caddesi- Mühürdar- Damga Sokak


Moda Kadıköy tramvayı 20 dakikalık sefer süresiyle yolcularına eski İstanbul'un nostaljik havasını yaşatıyor. Günde 82 Sefer yapan Kadıköy Moda Tramvayı duraklara 10 dakikada bir geliyor.


Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay Hat bilgisi...


Hat kısmen eski 20 numaralı tramvay hattı güzergahını takip etmek ile birlikte Kadıköy meydanı, Altıyol ve Bahariye caddesi ile Moda İlkokulu ve Moda Caddesinden Kadıköy İDO iskelesi önüne gelerek turunu tamamlıyor. Tek yön işletmeciliği ile bir ring hattı olan sistemde Almanya'dan alınan Tatra GT6 model tramvay araçları ile nostaljik tramvay seferleri devam ediyor.


Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay Hattı'nın güzergahı!



Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay Hattı!



Kadıköy Moda Tramvay güzergahı!








Geri Dön