26 / 04 / 2024

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası kaç dakika olacak?

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası kaç dakika olacak?

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arasını 46 dakikaya düşürecek metro hattının yapımı için ihale gerçekleştirildi.



Raylı sistemde kıtaları yer altından birleştiren, projeleriyle rol model olan İstanbul'a Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki mesafeyi 46 dakikaya düşerecek olan yeni bir metro hattı inşa edilecek. Metro hattı için ihale süreci tamamlandı. Yeni metro hakkında bilgiler veren  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, çalışmalara başlanıldığını belirterek, "Kaynarca-Sabiha Gökçen Metro Hattı da bunlardan biri. Söz konusu hattın yapım ihalesi gerçekleştirildi, işi alan Gülermak-YSE Ortaklığı ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı" dedi.  


Mesafeler yakınlaşacak 


Kadıköy-Kartal-Kaynarca, Kaynarca-Tuzla, Kaynarca-Pendik metro hatlarının Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlanacağını belirten Bilgin, "Anadolu yakasında yapımı tamamlanan ve yapılacak metro hatları İstanbul'da mesafeleri yakınlaştıracak. Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na 46 dakikada ulaşım mümkün hale gelecek" şeklinde konuştu.


Şehrin trafiğini rahatlatacak  


Sabiha Gökçen- Kadıköy arasını 46 dakikaya düşürecek metro projesinin tamamlanmasıyla, mesafelerin kısalacağı gibi İstanbul trafiğini de gözle görülür şekilde rahatlatacak. Yeni metro hattıyla Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havaalanına yoculuk süresi 46 dakika, Ayrılık Çeşmesi'nden 44 dakika Kartal'dan 17 dakika, Pendik'ten 12 dakika, Sirkeci'den 59 dakika, Yenikapı'dan 62 dakika olacak.


Güneş


Geri Dön