26 / 04 / 2024

Kadıköy Salı Pazarı yeşil alan oluyor!

Kadıköy Salı Pazarı yeşil alan oluyor!

Kadıköy’de eskiden Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı’na yapılacak dükkânlar projesi iptal edildi. İBB Meclisi’nde görüşülen rapora göre eski pazar alanının tamamı yeşil alan olacak. Yeşil alanın yarısının altına da 1-2 katlı otopark yapılacak...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Meclisi Temmuz ayı oturumları Saraçhane’deki Meclis salonunda 4.oturumuyla sona erdi. Temmuz ayının dördüncü oturumunda Kuşdili Çayırı ile ilgili rapor ele alındı. “Kadıköy ilçesi Kurbağalı dere ana koluna ilişkin ıslah projesi doğrultusunda onanan 14 Mayıs 2013 tarihli 1/5 bin ile 1/1000 ölçekli Nazım İmar ve Uygulama İmar planlarında değişiklik yapılması hakkındaki Planlama Müdürlüğü’nün teklifini” görüşen İBB Meclisi, Kuşdili Çayırı’nın yeşil alan olmasına karar verdi. 


Mecliste açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, “Burada alanın üst yapısı tamamen yeşil alan olarak kullanılacak. Şuanda bu alanın tamamı otopark olarak kullanılıyor. Dünyanın birçok büyük kentinde şehrin merkezindeki otopark ihtiyacı meydanların altıyla giderilir. Zaten Kuşdili Çayırı’nda toplam alanın yüzde 50’sinin altına yapılacak. Zemin müsait olmadığı için bir veya iki katlı bir otopark yapılabilir. 800-1000 araçlık bir yer olabilir. Zaten üzerinde bir buçuk metre dolgu alanı olacak ki ağaçlar yetişebilsin. Alanın üzerinde herhangi bir yapı olmayacak.” dedi. Otoparkın bölgede yaşayan insanların büyük bir ihtiyacı olduğuna değinen Turan, ticari maksatla herhangi bir birimin yapılmayacağını söyledi.

CHP’nin kabul etmediği teklif oy çokluğu ile kabul edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylanması için gönderildi.



Geri Dön