19 / 04 / 2024

Kadıköy Suadiye dönüşüm için imar artışını bekliyor!

Kadıköy Suadiye dönüşüm için imar artışını bekliyor!

Kadıköy Suadiye dönüşüm için bakanlıktan çıkacak kararı bekliyor. Kadıköy Belediyesi dönüşüm için 2,07 emsalin 2,50’ye çıkartılmasını istiyor. Teklif bakanlığa sunuldu ama 1 yıl oldu onay çıkmadı…




 Kadıköy Suadiye dönüşüm için imar artışını bekliyor!


Kadıköy sınırları içinde yer alan Suadiye halkı dönüşüm için bakanlıktan çıkacak kararı bekliyor. Kadıköy kentsel dönüşümde en büyük engel imar oranları. Şu anda geçerli olan 2,07 olan imar hakkının 2,50’ye çıkartılması isteniyor. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Kadıköy Belediyesi’nin imar artış talebine aradan bir yıl geçmesine rağmen henüz onay vermedi. 


Umutlar tükendi

Kadıköy Belediyesi imar artışını içeren yeni planı 1 Şubat 2013’te bakanlığa iletmişti. Bugün konuyla ilgili gelişmeleri öğrenmek üzere aradığımız Kadıköy Belediyesi’nden “Bizim umudumuz kalmadı” açıklaması geldi. 


Onay çıkmazsa ne olacak?

1 yıldır beklenen onay bakanlıktan çıkmazsa Suadiye’de dahil tüm Kadıköy sınırlarında yer alan mahallelerde vatandaş 2,07 emsale göre kendi çabasıyla yerinde dönüşüm yapabilecek. 


Kadıköy kentsel dönüşüm kapsamında toplam 33 bin bina 4 gurupta değerlendiriliyor. İlk gurupta hiçbir mühendislik hizmeti almamış binalar ve gecekondular, ikinci gurupta 30-40 yıl önce hazır beton kullanılmadan yapılan yaşlı binalar, üçüncü gurupta hazır betonla 1998 yılına kadar yapılan binalar ve son gurupta ise 1999 depreminden sonra yeni deprem yönetmeliğine göre yapılan binalardan oluşuyor. Bu guruplardan ilk ikisi deprem riski taşıyor. 



Geri Dön