16 / 04 / 2024

Kadıköy Tarihi Salı Pazarı ikinci kez taşınıyor!

Kadıköy Tarihi Salı Pazarı ikinci kez taşınıyor!

İstanbul'un en eski "halk alışveriş noktalarından" Tarihi Salı Pazarı, son 6 yılda ikinci kez taşınıyor. Kültür ve Rekreasyon Merkezi kentsel Tasarım Projesi kapsamında Hasanpaşa'ya taşınan çarşıda yeni dönem için hazırlıklar başladı.



İstanbul'un en eski "halk alışveriş noktalarından" Tarihi Salı Pazarı, Merpenköy'e taşınıyor. Kuşdili'nde kurulan, metropoileşmenin getirdiği koşullarla Hasanpaşa'ya taşınan semt pazarının şimdiki yeri, İBB tarafından "pazar yeri ve yer altı otoparkı" konseptine dönüştürülecek. Otoparkı n. Fikirtepe'de yükselecek yeni binaların ihtiyacına da yanıt vermesi hedefleniyor.

 

Anadolu Yakası'nın en büyük alışveriş yerleşkeleri arasında gösterilen Tarihi Salı Pazarı, son 6 yılda ikinci kez taşınıyor. Kültür ve Rekreasyon Merkezi kentsel Tasarım Projesi kapsamında Hasanpaşa'ya taşınan çarşıda yeni dönem için hazırlıklar başladı. 


Hasanpaşa Pazar Yeri ve Zemin Altı Otopark Projesi'nin 360 iş gününde tamamlanması hedefleniyor. Merpenköy'de geçici pazar yerinin, E-5 Karayoju ile Kurbağalıdere arasında Medeniyet Üniversitesine ait arsada kurulmasına karar verildi. Yeni pazar yerinin çevresine 3 metre genişliğinde bisiklet yolu ve koşu alanı yapılacak. Gözler. 13 Temmuz'da başlayacak ihale sürecinin ardından gerçekleştirilecek çalışmalara çevrildi. 


Tünaydın


Geri Dön