26 / 04 / 2024

Kadıköy Yalçınkaya Sitesi'nde 1.5 milyon TL'ye icradan satılık daire!

Kadıköy Yalçınkaya Sitesi'nde 1.5 milyon TL'ye icradan satılık daire!

İstanbul Anadolu 10.İcra Dairesi Kadıköy 'ün Erenköy Mahallesi'nde bulunan daireyi 1 milyon 500 bin TL 'ye satışa çıkardı. Daire 210 metrekare alana sahip.



Kadıköy'ün Erenköy Mahallesi Yalçınkaya Sitesi'nde bulunan daire icradan satışa çıkarıldı. 1 milyon 500 bin TL değer biçilen dairenin alanı 210 metrekare.


Daire 8 Nisan 2015 günü 14.50 ile 15.00 arası, Anadolu Sarayı Mezat Salonu'nda, açık artırma usulü ile ihale edilecektir.


İhale ilanı:


T.C.

İSTANBUL ANADOLU 10. İCRA DAİRESİ 2014/2370 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : İstanbul İl, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Ethem Efendi Caddesi, Yalçınkaya Sokağı üzerinde kain 107 pafta, 2973 ada, 185 parsel sayılı 210 m2 miktarlı arsada kurulmuş olan 7 sokak kapı no'lu YALÇINKAYA SİTESİ isimli kat irtifaklı bahçeli betonarme karkas blok apartmanlardan A-Blok 12. Katta 488/32000 arsa paylı (23) no'lu dairenin tamamıdır.YALÇINKAYA SİTESİ içinde A-Blok isimli ana bina; Ana bina Bodrum + Zemin + 17 Normal kattan ibaret 19 katlı bahçeli betonarme karkas blok apartman olup dış cephesi ısı izolasyonlu ve boyalıdır. Binaya bahçe içinden zemin kattan camekanlı çelik kapıdan girilmekte olup katlar arası mermer-mozaik basamaklı ve demir korkuluklu merpenleri vardır. Bina zemin katla sonra 1.50 m kadar çıkmalı olup bodrum katta garaj, kapıcı ve kalorifer dairesi, zemin katta etrafı boş alanlar, normal katlarda mesken olarak kullanılan ikişer daire vardır. Binada elektrik, su, merkezi doğalgaz kalorifer ve iki asansör teşkilatı mevcuttur.A-Blok 12. Katta 488/32000 arsa paylı (23) no'lu daire; Dairede giriş holü, koridor, mutfak, banyo, banyo, WC, salon ve biri banyolu beş oda olup 210m2 miktarlıdır. Giriş holü, koridor ve mutfak zeminleri seramik duvarları boyalı olup üzeri granit kaplı mutfak tezgahı ve dolapları vardır. Banyo ile WC zeminleri seramik duvarları fayans kaplı olup normal banyoda duşa kabinli küvet, yatak odasında duşa kabin, klozet ve lavaboları vardır. Salon ve odaların zeminleri üzeri cilalı ahşap park, duvarları boyalı olup dairenin tavanları kartonpiyeridir. Dairenin kapıları üzeri boyalı ahşap doğramalı, cümle giriş kapısı çelik kapı, pencereleri PVC doğramalı olup üzeri panjur ile muhafazalıdır. Salon ve mutfak önünde ortak kullanımlı, zemini seramik kaplı, etrafı PVC doğramalı camekanlı ve barbekülü balkonu vardır. Daire uzaktan kısmen Marmara Denizi ve Adalar manzaralı olup elektrik, su ve doğal gaz merkezi sistem kalorifer tesisatı mevcuttur.

Adresi : İstanbul II, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Ethem Efendi Caddesi.

Yalçınkaya Sokağı, No:7,YALÇINKAYA SİTESİ, A-Blok 12. Kat, D:23


Yüzölçümü :210 m2 


Arsa Payı : 488/32000


imar Durumu : 185 parsel sayılı yer 11/05/2006 t.t.'li 1/1000 ölçekli uygulama imar planı

ve plan notu tadilatlarına göre kısmen Max TAKS:0,35, MaxKAKS:2,07, H:Serbest yapılanma koşullarında ayrık nizam konut alanında, kısmende yolda kalmakladır. 


Kıymeti : 1.500.000,00 TL


KDV Oranı : %18


Kaydındaki Şerhler : TEDAŞ lehine kira şerhi vardır. Tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü : 08/04/2015 günü 14:50- 15:00arası '

2. Satış Günü : 05/05/2015 günü 14:50 - 15:00 arası

Satış Yeri : ANADOLU ADALET SARAYI MEZAT SALONU


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden.artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamım ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İİK 127 Md. GÖRE SATİŞ İLANI TEBLİĞİ:Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere i İanen tebliğ olunur.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/2370 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze

başvurmaları ilan olunur.26/01/2015

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale dosyası için tıklayın


Geri Dön