20 / 04 / 2024

Kadıköy'de icradan 1.6 milyon TL'ye satılık işyeri!

Kadıköy'de icradan 1.6 milyon TL'ye satılık işyeri!

Kadıköy 4. İcra Dairesi; İstanbul, Kadıköy'de yer alan bir zemin, 4 normal ve bir teras katından oluşan işyerini satıyor. 1 milyon 600 bin TL değerindeki işyerinin ihalesi 10 Mayıs 2011 günü açık arttırma suretiyle gerçekleştirilecek...



Verilen ilan şu şekilde;

Taşınmazın Bilgileri: İstanbul İli, Kadıköy ilçesi; Merdivenköy Mahallesi, 237S ada, 7 parselde kain 296,00 rns yüzölçü mlü, bahçeli kargir apartmanın tamamı. Taşınmazın tapu kaydında bu parseldeki binanın 8 nolu parsele 7,50 m2 tecavüzünün olduğu belirtilmiştir. İmar durumu: Dosyada mevcut Kadıköy Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğünün 25.08.2009 tarih, 09/1272693 sayılı imar durum bilgilerine göre 09.03.2005 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli, Kadıköy Merkez E-5 (0-100) Otoyolu ara bölgesi Nazım imar planında ve 22.03,2007 tasdik tarihli 1/50OO ölçekli nazım imar planı tadÜ®latında, 'özel proje alanı (kentsel dönüşüm alanı)'nda kaldığı, 1/S000 nazım planında uygun 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlanıp onanmcaya kadar imar durumu düzenlenmediği bildirilmiştir.

Halihazır durumu: Söz konusu gayrimenkul Kadıköy İlçesi, Merdivenköy Mahallesi, Girne caddesi İle çobanoğkı sokaklarına cepheli, Girne caddesinden mahallen 32, çobanoğlu sokakında 12 kapı nolu, bitişik nizamda, betonarme sistemde bir zemin, 4 normal ve bir teras katlı işyeri olarak inşa edilmiş binadır. Bina halen boş konumdadır, Her kata ayrı bir işyeri veya komple işyeri olarak kullanılabilmektedir. Bina zeminde takriben 290 m2 saha üzerine oturtulmuş olup toplam kapalı inşaat alanı 1600 m' sahalıdır. Bina Bayındırlık ve iskan Bakanlığının 'mühendislik hizmetleri şartnamesinin 3.2 maddesi gereğince 'lll.sınıf A' başlığı altında tanımlanmaktadır. Bina vasat malzeme ve İşçilikle inşa edilmiş olup, binada su, elektrik, doğaigaz tesisatları vardır. Bina her türlü belediye hizmetlerinden istifade eder konumdadır, ulaşımı kolaydır.
Takdir olunan Kıymeti: 1.600.000,00 Türk Lirası kıymet taktir edilmiştir

Arttırma yeri ve zamanı:
1-  Satış 10/05/2011 günü saat 15.00'den 1S.10'a kadar KADIKÖY 4. İCRA MUDÜRLÜĞÜ'NDE (Kadıköy Adliyesi C Binası Hasanpaşa) adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'mı ve rüçhanlı alacaklar varsa atacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alici çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla taşınmaz 20/05/2011 günü ayni yerde Saat 15.00 ile 15.10 arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacakların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur, şu kadar ki artırma bedelinin malin tahmin edilen kıymetinin %40'ını buiması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alici çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetlerin %20'si Ofanında pey akçesi veya bu miktar kadar Banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alici istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga Vergisi, tapu alım harç ve masrafları ile mevzuatın öngördüğü oranda KDV (%ı 8} aiıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3-  ipotek sahibi alacaklarla diğer ilgililerin (*} bu taşınmazlar üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır; Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmada hariç bırakılacaklardır.

4-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm atıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel İle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsÜ®isen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır,

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK 127. madde gereğince tebligat yapılamayan ilgililere iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olacaktır.
Dosya No: 2009/2789 Talimat.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön